divendres, 12 de febrer del 2021

EinesPIMEC, candidatura independentista a la patronal PIMEC. Lluitant contra la pandèmia. Catalans per la independència. La comunitat LGBTI avança en els seus drets.


Convidats

Elisabeth Prieto,  candidata vicepresidència PIMEC

Jordi Vilarasau, director Hospital Moisès Broggi

Josep Cortada, sectorial LGBTI ANC

Jordi Alsina, Catalans per la independència

Davantal

La setmana ha anat passant convivint amb la pandèmia, que ja ha provocat més de 20.000 morts a Catalunya i els problemes de la vacunació, amb més de 210.000 vacunats en primera dosi i més de 152.000 en segona.

La campanya electoral ha continuat entre les al·legacions per no ser presents a les meses electorals i la campanya particular de cada candidat i de cada partit. Illa diu que és el vot útil de l’esquerra i de l’unionisme (ells en diuen constitucionalisme). JxCat avisa del possible tripartit amb ERC, Esquerra crida el jovent a mobilitzar-se i els Comuns prometen formar un govern d’esquerres.

Dues notícies, però, han esclatat gairebé al final de la campanya.

La patronal PIMEC ha convocat eleccions el 23-F gairebé per sorpresa i l’empresariat independentista ha fet pinya al voltant d’EINESPIMEC. Avui mateix han presentat els avals que necessitaven per concórrer a les eleccions. Quan encara no fa dos anys que Eines de País, la candidatura independentista, s’imposava per majoria absoluta en les eleccions a la Cambra de comerç de Barcelona, EinesPIMEC ho intentarà el 23 de febrer amb la patronal PIMEC amb l’objectiu de defensar el petit i mitjà empresari, però també per anar bastint estructures de país des de la societat civil.

La segona notícia ha causat un gran impacte entre l’electorat independentista. El 27 de desembre de l’any passat es va presentar a Cardona una nova associació independentista: “Catalans per la independència”. Ahir, sorprenien tothom amb la presentació d’un document signat per representants dels partits independentistes en què es comprometien que “en cap cas pactaran la formació de govern amb el PSC...sigui quina sigui la correlació de forces sorgida de les urnes”. El document l’han signat Laura Borràs (Junts), Sergi Sabrià (ERC), Dolors Sabater (CUP), Àngels Chacón (PDECat) i Laura Ormella (Primàries).

És clar que tots recordem l’anada al notari d’Artur Mas o la promesa de Pedro Sánchez dient que mai formaria govern amb Podemos.

En l’últim ple del Parlament abans de la dissolució es van aprovar dues lleis molt importants en matèria d’igualtat. La reforma de la llei contra les violències masclistes i la d'igualtat de tracte i no discriminació, que empara també les persones LGTBI. Les lleis, però, queden en mans del futur govern que surti de les eleccions de diumenge.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

Avui, repetirem una frase de la setmana que ja hem dit anteriorment. La repetim perquè és la més apropiada de cara a l’electorat independentista del proper diumenge. La frase és d’Antoni Massaguer, patriota català, militant del FNC (l’autèntic, el fundat l’any 1940):

“Per vèncer, cal ser-hi sempre, Per vèncer, cal anar-hi sempre.”

14-F... Anem-hi, doncs...

Marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent, la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada