dimecres, 15 de desembre del 2021

L'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) Analitzem l'enquesta de l'ICPS 2021. L'escola Turó del Drac i el conseller d'educació

Vull una resposta. 10a temporada. Emès el 13 de desembre de 2021 per ETV Llobregat i TerraMar

Convidats

Irene García Membre de l’Associació d’Estudiants Progressistes AEP. Política Educativa

Lourdes Escardívol, mestra. Membre de l’Assemblea Representants CxR

Núria Vilajeliu, organitzadora d’actes

Francesc Abad, analista polític

En el darrer programa del passat 29 de novembre, en el nostre davantal habitual, parlàvem de llengua i de la immersió lingüística, arran de la sentència del TSJC d’obligar les escoles a impartir el 25% de les classes en castellà.

El 2 de desembre ens despertàvem amb la notícia que el TSJC obligava l’escola Turó del Drac de Canet de Mar a fer el 25% de les hores lectives d’una sola classe de P5 en castellà. La denúncia l’havia posada una sola família i la sentència imposava un 50% en castellà, però de manera cautelar només en dictava un quart, mentre no responia al recurs interposat. En concret, ja s’estan fent en castellà tres de les cinc tardes de la setmana i dues hores més en horari de matí la resta de dies.

El conseller d’Educació, Gonzàlez Cambray, va dir, davant de l’escola mateixa i dels pares dels alumnes que Generalitat no té capacitat d’actuar per a defensar la immersió al Turó del Drac. Que no s’hi pot fer res.

Segurament recordareu algunes de les declaracions que els polítics van fer després de les eleccions del 2017. Ens van repetir que necessitàvem un “govern efectiu” (és la denominació que van fer servir) i que entre molts altres objectius hi havia el de defensar la immersió lingüística.

Cada vegada queda més clar que la Generalitat no té cap poder ni polític ni administratiu o ,el té tan minvat, que serveix per a molt poc. Estem governats més que mai per una Generalitat autonòmica, controlada i fiscalitzada al màxim per l’Estat espanyol.

Manllevant les paraules de l’exvicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa: No tenim res del que vàreu prometre. El govern no és efectiu. No estau eixamplant la base. No hi ha diàleg, ni amnistia, ni desjudicialització. Tampoc llengua, ni inversions, ni Rodalies... Només teniu allò que havíeu promès que mai no acceptaríeu: indults a canvi de renúncies.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana de l’escriptor, filòsof i polític britànic del segle XVII, Edmund Burke. 

“Les concessions de dèbil són les concessions de la por”

Fins que hi hagi un sol represaliat, un sol empresonat, un sol exiliat des d’aquest programa continuarem marxant amb el pensament posat en tots ells. Perquè els volem a tots lliures. Els volem a tots a cas.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada