dimecres, 7 de desembre del 2022

Cap pacte amb Espanya per empresonar-nos. Òmnium Cultural no dóna suport i no participarà a la manifestació ANC. Nous actors i noves iniciatives independentistes

Vull una resposta. 11a temporada. Emès el 5 de desembre de 2022 per ETV Llobregat i TerraMar

Convidats: 

Lourdes Escardívol, mestra, membre Assemblea Representants CxRep

Natàlia Esteve, advocada

David Fernández, empresari, Vicepresident ANC 2020-2022

Les aigües del món independentista porten un temps força agitades. Després d’aquests cinc anys de repressió i d’immobilisme, ens trobem amb un l’independentisme polític i social cada vegada més dividit i enfrontat que mai.

Des de l’octubre de 2017 el context ha canviat força al nostre país. La repressió, el descrèdit dels partits polítics independentistes i la mancança de lideratge han provocat l’aparició de nous actors i noves iniciatives que busquen retrobar el camí que ens pugui portar a fer efectiva la independència.

El Consell de la República – i els Consells Locals a l’interior-. La Conferència Nacional d’Entitats Independentistes que promou l’ANC. La convocatòria d’una segona Conferència Nacional per l’Estat Propi que impulsa el Moviment per la Independència o la més recent entrada en escena de l’Acord per la Independència són una bona mostra de les inquietuds i també de l’efervescència que viuen les bases de l’independentisme.

El que de moment pot semblar un desgavell de grups i propostes que no condueixen enlloc, podria acabar sent els desllorigador de l’enquistament actual. Perquè això sigui realitat només hem de ser capaços de posar-nos d’acord, pensant en buscar la complementarietat dels diferents projectes o plantejaments. Només així podrem construir una nova estratègia compartida que involucri tots els actors polítics i socials favorables a la instauració de la República Catalana.

Totes aquestes noves propostes: tots aquests actors -nous i no tan nous –Han de ser capaços de trobar els punts d’acord  -totalment imprescindibles. per aconseguir que una candidatura de país pugui assolir la majoria absoluta en percentatge i escons en les pròximes eleccions autonòmiques, o en el moment i forma que el conjunt del moviment independentista consideri més adequat.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana... Avui del Mathama Gandhi

“Culpar el llop no ajudarà gaire les ovelles. Les ovelles han d'aprendre a no caure a les urpes del llop”.

Marxem amb el pensament posat en la nostra gent, que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada