divendres, 13 de gener del 2023

CAMPANYA "ENS AJUDEU A PARLAR CATALÀ?"

Vull compartir amb tots vosaltres el projecte de mecenatge que acabem d'engegar des de la CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua).

Podeu col·laborar-hi a la plataforma TOTSUMA clicant TotSuma.cat/1963

També podeu ajudar-nos fent-ne difusió!

Presentació

Us heu trobat mai amb voler compartir la nostra llengua amb qui encara no parla català? Aquesta situació esdevé constantment en el nostre dia a dia, i perdre oportunitats de compartir llengua i humanitat reforça la pèrdua del patrimoni lingüístic, cultural i social.
Moltes vegades, però, aquesta voluntat d’ajudar per part d’uns i l’anhel d’aprenentatge per part d’altres, es troba amb una gran dificultat: com ajudar a aprendre català en un context col·loquial, sense ser docents i sense tenir les eines? Des de la CAL, hem trobat una solució: Xerrem. Quaderns de conversa.

 
Qui som?
 
Som la CAL, Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, entitat compromesa amb la llegua catalana des de fa 26 anys. Ens movem i comprometem per la llengua catalana i convidem tothom a moure-s’hi i a comprometre’s.

Reivindicació, reconeixement i responsabilitat: reivindiquem l’estatus que correspon a la nació catalana i a la llengua, reconeixem la tasca dels que hi han posat i hi posen el coll, ens responsabilitzem d’estendre l’ús social i de qualitat del català. Des de l’entitat, treballem en diversos projectes on la conversa col·loquial en català hi és al centre.

 
Què proposem?
Posar a l’abast de tothom a les llibreries recursos experimentats per ajudar persones que volen entendre català i parlar-lo. Volem publicar Xerrem. Quaderns de conversa, quatre dossiers amb eines i recursos per posar a les vostres mans l’oportunitat de fer créixer la llengua, oferint aprendre-la a qui encara no la coneix.

 
Un dels projectes de l’entitat, Xerrem Junts, promou la creació d’espais de trobada i comunicació de persones adultes en català. A través d’aquesta iniciativa, persones que estan aprenent l’idioma es troben setmanalment amb persones voluntàries catalanoparlants per practicar la parla, immergint-se en el català mitjançant la conversa col·loquial. Els quaderns són, doncs, el resultat d’anys de treball, experiència i investigació, amb l’objectiu d’oferir en un format pràctic un recurs imprescindible per fer la nostra llengua la llengua de tots i totes.
 
A qui ens adrecem?
Ens dirigim a escoles d’adults, entitats de foment de la llengua, organismes i entitats d’acolliment lingüístic, professorat de català en general i a totes aquelles persones que vulguin fer-ne de manera particular i senzilla.  
 
Per què?
Perquè molta gent necessita trobar llocs i persones que els ajudin a parlar català. Perquè hi ha molta gent disposada a col·laborar-hi. Perquè a la CAL en som experts i volem que tothom tingui a mà maneres naturals i ben pensades que els serveixin de suport. Perquè amb eines així podem revertir la situació d’emergència en la qual es troba la nostra llengua. Perquè compartir llengua i cultura és compartir humanitat. 
Com ens pots ajudar?
Mirem més enllà?
 
Tot i que sigui un objectiu ambiciós, imaginem que amb aquesta edició es podrien multiplicar els espais de convivència social on trobar-nos assíduament uns i altres i fer créixer el coneixement de la llengua, l’avinentesa entre diversos i l’estima del país. Si quaderns com aquests encara no existeixen és perquè la nostra llengua i la seva promoció i creixement no resulta un “mercat prou atractiu” i, per tant, les grans editorials no aposten per projectes així. És necessari engegar aquest tipus d’iniciatives i recursos de forma independent perquè resulten realment valuoses i imprescindibles per a la supervivència del català i per a la vàlua social i cultural que comporta.

COL·LABORA-HI A  TotSuma.cat/1963

FEU-NE DIFUSIÓ!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada