dimarts, 30 de juny del 2015

Associats ANC: Votem amb decisió i valentia


Aquest cap de setmana tots els membres de l'ANC tenim una gran cita amb les urnes.

El divendres 3 de juliol, de 17 a 21h i el dissabte 4 de juliol de 10 a 14h podrem anar a votar en qualsevol territorial que s'hagi constituït en seu electoral. No és indispensable que anem a la nostra pròpia territorial, sinnó que podem votar en qualsevol lloc del territori.

Ens cal una gran participació per demostrar que l'Assemblea està disposada al que calgui per garantir la victòria independentista en les eleccions, que hem de convertir en plebiscitàries, del 27-S.

És la darrera oportunitat que se'ns presenta per capgirar la situació política actual. La darrera oportunitat perquè l'independentisme es presenti el 27-S amb la màxima unitat possible. La darrera oportunitat d'intentar una candidatura de país, àmplia, transversal i plural.

La darrera oportunitat que l'ANC torni al liderar el procés.

Nosaltres som els que hem arribat fins aquí. Nosaltres som els que el 2012 vam capgirar la història. Nosaltres som els que vam fer la gran cadena humana de 400 Km. Nosaltres vam fer la gran V baixa. Nosaltres vam ser decisius en la unitat política del 9-N.

Nosaltres tenim ara la gran responsabilitat de redreçar l'escenari polític i que el 27-S sigui realment on tot comença.

El sí o el no a la pregunta de l'ANC està molt clar:

Si votem que sí....

Si guanya el sí, l’Assemblea convocarà de manera immediata els partits polítics partidaris del procés. Els asseurà en una taula i els dirà, amb tota l’educació i respecte del món i amb la màxima diplomàcia possible, que ja n’hi ha prou, que cal superar totes les diferències actuals i trobar l’acord unitari que garanteixi:

Que les eleccions del 27-S seran el plebiscit que no ens van deixar fer el 9 de novembre.
Que perquè ho siguin, l’electorat ha de visualitzar de manera molt clara i diàfana que el que vota és independència. Que el que fa amb el seu vot és anomenar els representants que conduiran el procés d’independència fins al final.

Que cal acordar un  gran pacte d’Estat que garanteixi, ara i no després de les eleccions, què passarà, quin serà el camí, què caldrà fer a partir de l’endemà mateix del 27-S. I això vol dir, entre molts altres punts, si hi haurà govern de concentració, un govern fort que garanteixi el dia a dia, quin calendari i terminis, com, quan i qui iniciarà el procés constituent, etc.

Si votem que sí a la pregunta l’ANC pressionarà al màxim als partits. En aquesta reunió immediata després de la consulta als associats, el primer que caldrà encarar és la candidatura de país, la candidatura àmplia, plural i transversal; la candidatura que no és de cap partit, però que sí que és amb els partits. La candidatura d’ampli espectre polític i social que sempre hem demanat.

Si votem que NO...

Si votem que no, l’ANC simplement no farà res. Entendrem que els nostres associats ens demanen que ens dediquem a la campanya d’estiu i a organitzar l’11-S. Interpretarem que no volen que intervinguem en política. Que deixem als partits polítics tranquils i que facin el que vulguin.

Tinc molt clar què votaré.

Votaré sí perquè l’ANC és una organització política que va néixer per aconseguir la independència i, per assolir-la, cal intervenir en política. Hem estat i som un actor polític de primer ordre que ha capgirat el país, políticament, en només 3 anys.

Votaré sí perquè som nosaltres, la societat civil i principalment l’ANC, els únics que podem canviar la dinàmica partidista actual que no ens du a enlloc (o que ens du al fracàs absolut).

Tots nosaltres, cadascun dels associats de l’ANC, tenim una gran responsabilitat aquest cap de setmana.


Afrontem-la amb decisió i valentia.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada