divendres, 31 de maig del 2019

VÍDEO: Teatre amb R de República. Analitzem els resultats del 26-M. El comunicat de l'ONU (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 30 de maig de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Olga Amargant advocada. Coordinadora voluntària de l'advocacia de Catalunya

Pepa Arenós, actriu. Membre de Teatre amb R de República

Roger Herèdia president del banc d'ADN

Gabriel Ginebra, filòsof, escriptor, professor universitari, consultor sènior i conferenciant.  

Davantal

El grup de Treball contra les Detencions Arbitràries, que depèn del Comitè de Drets Humans de l’ONU, va fer públic ahir un veredicte en què demana la llibertat immediata d’Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A més, el document insta el govern espanyol a indemnitzar-los i fer una investigació ‘exhaustiva i independent’ del cas.

Diumenge, ERC va guanyar les eleccions municipals amb un 23,5% dels vots. L’independentisme va obtenir prop d’un milió i mig de vots, que representen el 42.33% del total. També tindrà la majoria absoluta de regidors. D’un total de 8.189, 6.240 són independentistes.

L’independentisme ha guanyat amb majoria absoluta de vots les tres darreres eleccions a 746 municipis del Principat i l’espanyolisme només ha pogut guanyar a 58. Les xifres indiquen que l'independentisme pot arribar a obtenir amb una certa seguretat fins a prop de 600 alcaldies. Globalment, d'un total de 947 municipis, 736 podrien tenir un govern independentista.

Tot i així, és l’hora dels pactes postelectorals. I entre altres, no està garantida l’alcaldia independentista de Barcelona.

A les europees, Puigdemont, Junqueras i Comín seran eurodiputats. Puigdemont va guanyar a Catalunya amb un percentatge del 28,5%, una victòria històrica que representa més d’un milió de vots.

Ahir, però, funcionaris del Parlament europeu vam impedir l’accés a Carles Puigdemont i Toni Comín quan van anar al Parlament europeu a recollir la credencial d’eurodiputats. Ara fa unes hores, i fent cas de les pressions del PSOE, PP i C’s, el Parlament Europeu ha revocat les credencials de tots els eurodiputats espanyols.

El judici al procés entra en la recta final. Aquesta ha estat la setmana dels vídeos on fins i tot els presentats per les acusacions semblaven ser imatges de la defensa. Tot i així, la fiscalia mantindrà l’acusació de rebel·lió i demanarà la pena de 25 anys de presó.

Tot seguit en parlem amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada