divendres, 3 de maig del 2019

VÍDEO: Cercle de llibertats. Resultats electorals 28A. ANC: assemblea general i darreres accions (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 2 de maig de 2019
Cercle de llibertats. Resultats electorals 28-A. 
ANC: assemblea general i darreres accions

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Montserrat Rossell, membre del Secretariat Nacional de l'ANC

Maria Vidal, politòloga

Marc Guerrero, president del Cercle de llibertats

Albert Ricart, vicepresident del Cercle de llibertats


Davantal 

Les eleccions del passat diumenge ens van portar una victòria històrica d’ERC a Catalunya. Més d’un milió de vots i 15 escons ho certifiquen. Junts per Catalunya ha mantingut com ha pogut -i pels pèls- els resultats de les anteriors generals. L’altra força independentista, El Front Republicà, es va quedar a les portes d’obtenir representació en no arribar al 3% dels vots. Sí que hi ha arribat l’extrema dreta de Vox que ha obtingut un escó. L’ascens del PSC i les caigudes dels Comuns, de C’s i, sobretot, del PP acaben de configurar el mapa electoral a Catalunya.

A l’Estat espanyol, la victòria del PSOE amb 123 diputats, el situa com la força que haurà de formar govern,. La pregunta és amb qui? Sánchez té un greu problema a resoldre. Governar amb la dreta extrema de Ciudadanos o pactar amb l’esquerra de Podemos i l’independentisme català?

Continua la ingerència política en la justícia espanyola. Si encara algú dubtava de la feble separació de poders que existeix a Espanya, la darrera decisió de la Junta Electoral l’haurà acabat de convèncer. Ni el president Puigdemont, obsessió i objectiu a abatre de l’Estat espanyol, ni Toni Comín, ni Clara Ponsatí poden presentar-se a les eleccions europees. 

L’ANC, que diumenge celebra la seva setena assemblea general a Tarragona, ha convocat per demà una concertació de protesta davant la Delegació del Govern de l’Estat i ha engegat, conjuntament amb el Consell per la República, una iniciativa Ciutadana Europea perquè s’apliqui l’article 7 del Tractat de Lisboa a Espanya.

Aquests darrers dies, al Tribunal Suprem de Madrid, hem pogut veure el rostre de les muralles humanes de l’1 d’octubre. El seu relat dels fets que van viure o presenciar ha estat, com ja sabíem, esfereïdor i ha desmuntat la mentida i la ignomínia dels membres de la Guàrdia Civil i dels representants polítics de l’Estat.

Avui, dos de maig, han començat les eleccions a les Cambres de Comerç que s’allargaran fins al dia 7. Els empresaris i els autònoms d’aquest país tenen a les seves mans, en el seu vot, guanyar per la República una important estructura d’Estat.

Avui també coneixerem el Cercle de les llibertats que es presenta com “un club empresarial privat, sense ànim de lucre i independent políticament.”

En parlem tot seguit amb els nostres convidats.

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada