dissabte, 27 de juny del 2020

VÍDEO: El suplicatori contra Laura Borràs. L'independentisme més dividit que mai davant les eleccions. Reactiven l'operació Judas (Darrer programa de Vull una resposta)












Darrer programa de Vull una resposta emès el 26 de juny de 2020 per ETV Llobregat

L’independentisme parlamentari a Madrid tampoc ha sabut trobar una posició comuna davant el suplicatori per processar Laura Borràs. ERC i la CUP han decidit no participar en la votació mentre que JxCat ha votat que no. Una mostra més de la divisió entre els principals partits independentistes catalans.

Durant els darrers anys, la base de l’independentisme no ha fet més que reclamar la unitat dels polítics com un element que es considera indispensable per poder plantar cara a l’Estat espanyol amb unes certes garanties d’èxit. Més enllà del que va significar la plataforma electoral de Junts pel Sí, aconseguida gràcies a la pressió del carrer i de l’ANC i que va durar el que va durar, la unitat no ha anat més enllà. Les eleccions autonòmiques són cada vegada més a prop i, a hores d’ara, gairebé ningú veu ja possible cap mena d’unitat, ni política, ni estratègica, ni electoral.

Tots els partits pensen ja en les eleccions. En aquest sentit, una part del moviment independentista es comença a replantejar l’estratègia unitària i ja es parla de la “unitat pels qui la volen”. Una denominació que lliga estretament amb la proposta que està a punt de llençar el Consell per la República i que és la formació d’un “bloc per la ruptura”.

Tots els partits viuen ja en període electoral. És imminent el trencament de JxCat, que acabarà dissolent-se una part a la Crida i l’altra al PDECAT. L’independentisme es molt probable que es presenti a aquestes eleccions força dividit. Podríem trobar-nos fins a set opcions de vot: ERC, el bloc per la ruptura (on possiblement s’hi acabin encabint la Crida, Demòcrates, Poble Lliure i altres grups més petits com Acció per la República o Independentistes d’Esquerra), PDECAT i el PNC (si no arriben a algun acord electoral) la CUP, el FNC i Primàries.

Davant d’aquest panorama i tenint en compte la situació actual, ens podréim trobar amb tres resultats:                   

Primer: la victòria del “Bloc per la ruptura” i que l’independentisme conservés la majoria al Parlament. La situació seria molt similar a la que tenim actualment, més complicada si cap, per l’atomització del vot.

Segon: la victòria d’ERC. Encara que l’independentisme conservés la majoria, a hores d’ara tots sabem que l’estratègia d’ERC és governar la Generalitat autonòmica amb el suport dels Comuns i potser del PSC.

Tercera: L’independentisme podria perdre la majoria parlamentària. Malgrat que la victòria correspongués a un dels partits independentistes, el bloc unionista formaria govern.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

Abans de marxar, el nostre record per al company Jordi Fité, membre del Secretariat Nacional de l’ANC que ens va deixar fa pocs dies a l’edat de 53 anys. Fité pertanyia també al Cercle Català de Negocis, a la Cambra de Comerç i a la patronal Anem per Feina.

El nostre agraïment a tot l’equip del Vull una resposta, la Clara Ardèvol, en Josep Pedrol i en Xavi Portet i a tota laa gent d’ETV Llobregat.

La frase de la setmana de l’escriptor alemany Thomas Mann

Procura recordar que la tolerància esdevé criminal quan es té tolerància amb la maldat

Marxem com sempre amb el pensament posat en tota la nostra gent, la que pateix repressió, presó i exili, Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Cuideu-vos i que tingueu molt bona feina!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada