dilluns, 8 de juny del 2020

"Aigualir la festa", el microconte del dia (Dia 88 del confinament. Dia 85 de l'Estat de setge)

Dibuix Rosa Armangué

Confinament, dia 88
Dia 85 de l'Estat de setge

Tota la meva vida he vist les paraules com si les estigués veient per primera vegada (Ernest Hemingway)

MICROCONTES PER AL CONFINAMENT 

VUITANTA-VUITÈ DIA  (DILLUNS 8 DE JUNY)

Microconte 88 : Aigualir la festa

Es va disposar a catar el vi. Com en altres ocasions va fitar la copa a la manera dels curts de vista.  No hi va veure cap partícula sòlida i es reconfortà en la transparència i lluminositat del líquid. El matís del color li va fer endevinar l’estructura, el cos, l’edat i el nivell d’evolució. Tot perfecte! Mirà el vi encara més de prop, el va girar i el grau d’adherència al vidre, amb uns regalims màgics, també va confirmar-li els millors pronòstics. Va flairar la copa en repòs. Ni un defecte! La va giravoltar de nou i amb una ràpida ensumada va notar els aromes volàtils. Era un vi franc, elegant i intens. En va engolir una mica i sorprengué en el paladar l’harmonia de sensacions i l’equilibri meticulós.

Però amb tants miraments el temps se li va tirar a sobre i en una hora havia de ser a la capital per firmar diverses transaccions internacionals. A fi que l’exquisida beguda no el perjudiqués, la va barrejar amb un bon raig de gasosa. El vi no li ho perdonà mai.

Joan Pinyol

Microconte que formava part del projecte “Art a la taula”, d’elaboració de textos brevíssims per a etiquetes de cava amb la col·laboració de Cava Guilera de Lavern-Subirats. 
Il·lustració de Rosa Armangué
 www.escriptors.cat/autors/pinyolj
#CompartimCultura
#Quedatacasa

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada