divendres, 2 de juliol del 2021

"Memorial per als desmemoriats" amb Alfons Duran-Pich. El "Tribunal de l'ajuste de cuentas"

 
Vull una resposta. 9a temporada. Emès l'1 de juliol de 2021 per ETV Llobregat i TerraMar

Alfons Duran-Pich, Manàger, alt directiu, consultor i professor d’escola de negocis. Va estudiar Sociologia, Psicologia i Administració d’Empreses a les universitats de Deusto, Barcelona i Stanford. És Màster en Societat de la Informació i el Coneixement per la UOC). Publica periòdicament articles en el seu web alfdurancorner.com que s’apropa als sis milions de visites...  

Olga Amargant,  advocada, presidenta de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya

Francesc Abad, analista politic

Davantal

Repressió policial, repressió política, repressió judicial, repressió econòmica...

El Tribunal de Cuentas ha donat un termini de 15 dies a més de trenta ex-càrrecs de la Generalitat perquè dipositin la fiança de prop de 5 milions i mig d’euros si no volen que procedeixin a embargar-los els béns.

Per si tot plegat no fos més que sorprenent i kafkià, per acabar-ho d’adobar,  el tribunal manté la reclamació solidària de 23.924 euros de la delegada del govern català a França, Maryse Olivé, que va morir el 2017, a la seva filla.

Mentrestant, el nou govern català sembla que ha tornat, si més no, al 2014; concretament al 8 d’abril de 2014. El president de la Generalitat ha proposat que el govern pugui convocar un referèndum d’independència per la via de la transferència de competències. El mateix que es va fer fa més de 7 anys i que es va resoldre en una votació al Congrés dels diputats amb 299 vots en contra, 47 a favor i 1 abstenció.

I la resposta del president espanyol ha estat contundent: “No hi haurà referèndum d’autodeterminació si no aconsegueixin convèncer tres cinquenes parts de les cambres i després els espanyols ho ratifiquin en referèndum... el PSOE no acceptarà mai aquesta mena de derivada.”

En el programa d’avui farem memòria i recordarem algunes de les coses que van passar entre l’1 d’octubre de 2017 i el 14 de febrer de 2021. I ho farem conversant amb Alfons Duran-Pich, autor de “Memorial per als desmemoriats”.

En el pròleg del llibre, l’editor Antoni Daura i Jorba escriu: “Amb una prosa clara i contundent, no exempta d’ironia fina, l’autor despulla sense manies tots els conglomerats d’interessos polítics i econòmics existents, ambla voluntat que els nostres conciutadans obrin els ulls, tinguin sentit crític de la realitat i actuïn amb coneixement de causa, al marge de la visió esbiaixada i interessada dels principals mitjans de comunicació de masses. Una alenada d’aire fresc en uns moments on la manipulació informativa i les fake news formen part, lamentablement, de la nostra realitat quotidiana. Una magnífica contribució al debat serè en un moment d’extrema confusió.”

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana l’hem extreta del web del nostre convidat d’avui, Alfons Duran-Pich. És una frase d’Antonio Machado que diu així:

En España de cada diez cabezas, nueve embisten y una piensa.

Marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. 

Que tingueu molt bona feina!

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada