dimecres, 4 d’abril del 2018

El Papa Sixt IV de la família Rovira de Morella (DAVANTAL de LA CLAU de la nostra història)



Després de la mort de Pablo II, el 26 de juliol de 1471, es van reunir 18 cardenals, 16 d’ells italians i després de debats i pressions diverses van escollir el cardenal Francesco della Rovere. Com a nou Papa. Della Rovere va prendre el nom de Sixt IV.

Francesco Della Rovere va estudiar filosofia i teologia a la Universitat de Pavia. Es va dedicar a l’ensenyament en moltes universitats italianes, entre altres, la de Venècia i Pàdua. Després de ser ministre general dels franciscans a Perugia va ser nomenat cardenal pel Papa Pau II l’any 1467.

Recentment escollit Papa va donar suport a una croada contra l’imperi Otomà. Uns anys després, va dictar una segona croada, aquesta per la necessitat de defensar a Itàlia de l'amenaça dels turcs, que havien conquistat Otranto el 11 d'agost de 1480.

Sixt IV va donar el seu consentiment a la inquisició espanyola. No obstant això, discutia força sobre el protocol i les prerrogatives de la jurisdicció i es mostrava insatisfet amb els excessos de la inquisició i va prendre mesures per condemnar-ne els abusos més flagrants.

El seu pontificat va destacar per la construcció de la Capella Sixtina dins el Vaticà, el Pont Sixtí i la fundació del Cor Sixtí, sent així un gran mecenes amb les arts així com de les lletres.

Va morir a Roma el 12 d'agost de 1484 i va ser sepultat a la Basílica de Sant Pere. El va succeir el Papa Innocenci VIII

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada