dimarts, 2 d’octubre del 2018

Tenim ben clar què significa Resistència No Violenta?


El 26 de març d'enguany publicava aquest article "LaResistència No Violenta, l'únic camí possible?" Després del que va passar dissabte i ahir mateix, vull remarcar-ne algun dels paràgrafs que escrivia fa 7 mesos...
No caiguem en l’error de dividir l'independentisme entre bons i dolents, valents i covards, patriotes i traïdors, CDR's i ANC... 
Qualsevol ús de la violència sempre serà contraproduent. Sense excepcions ni atenuants. L’ús de la violència, per petita i insignificant que ens pugui semblar, sempre serà magnificada per l’Estat i els seus mitjans de comunicació i sempre reduirà l’empatia cap a nosaltres. 
Quins són els punts més importants de la Resistència No Violenta? 
Un procés de reflexió profund per escollir quins són els punts febles de l’opressor. A partir d’aquí, caldrà escollir molt bé quines han de ser les accions clau de no cooperació o de desobediència. Sempre s’ha de procurar que siguin accions que permetin participar a molt gent i, sobretot, que generin el mínim rebuig possible. No crear-se més enemics dels que ja tenim. No excedir-nos mai. Trobar el punt d’equilibri que ens permeti fer créixer el nombre i el suport de partidaris i amics.
(En aquest darrer paràgraf, ara, hi afegiria: Tenir ben clar qui és l'opressor i qui és l'enemic).
Recordem el tamboret de tres potes que, sovint, citava abans de l’1 d’octubre (Institucions, partits i societat civil). Seríem excepcionalment forts, si aconseguíssim que la gent i les institucions fóssim copartícips, d'una o altra manera, en l’organització i coordinació de totes les accions d'una autèntica i eficaç RNV. 
La violència, sigui quina sigui la forma en què es manifesti, és un fracàs (Jean-Paul Sartre

1 comentari :

  1. Em fa mal i molta ràbia que es produeixin actes, ja no dic violents, que pertorbin l'ordre. Ens ha costat molt arribar on estem per llençar-lo tot per la borda. No penso anar a cap manifestació més si he de veure aldarulls o violència. Aquest últim substantiu és el que utilitzaran els nostres opositors.

    ResponElimina