dimarts, 1 de març del 2022

"CAUSA GENERAL. La repressió de l’Estat espanyol contra el moviment per la independència de Catalunya". Ràdio Vilablareix, el fenomen de la ràdio local

 


Convidats:

Jordi Panyella,  periodista i escriptor. Autor de "Causa general"

Dídac Romagós, coordinador Ràdio Vilablareix 

Davantal

"La guerra no ens agrada ni la sentim, i ara, amb la retina desfeta per la imatge de tantes llars destruïdes, podem explicar a les nacions com n'és d'estúpida, de cruel i de bestial la guerra que ens donen com a bona els militars imperialistes". Pere Calders, Unitats de xoc.

Ràdio Vilablareix és un autèntic fenomen dins del món de les ràdios locals. És la ràdio local més seguida a Twitter, gairebé 30.000 seguidors. El coordinador és Dídac Romagós que, només amb 14 anys, ja conduïa el ser primer programa radiofònic.

Informa sobre tot allò que passa al municipi, però va molt més enllà: emet música dels Països Catalans i només en català i el seu punt fort són les entrevistes. Per l’emissora han passat Jordi Turull, Marc Gasol, Pilarín Bayñes, Vicenç Villatoro i un llarg i conegut etcètera.

Jordi Panyella, periodista, és l’autor del llibre Causa General: La repressió de l’Estat espanyol contra el moviment per la independència de Catalunya (2009-2021), un recorregut, minuciós, rigorós i molt interessant que l’Esta espanyol ha exercit sobre el procés independentista.

Per les pàgines de Causa general desfilen 2.562 persones, amb noms i cognoms represaliades per l’Estat espanyol i és recorda, també, les 1.066 persones que van rebre per part del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil el Primer d’Octubre de 2017.

“Venen a fer-te un escorcoll, t’ho buiden tot i et diuen que ja trobaran alguna cosa... Volen atemorir una generació sencera.”

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana serà el paràgraf final del llibre "Causa general"

I vet aquí que es va guanyar el referèndum perpo es va perdre la independència. El naufragi no va ser absolut, van quedar eines que són útils i només depèn del compromís i l'esforç col·lectiu que no acabin a mans dels que enyoren un país estructurat a través d'una televisió en blanc i negre, una telebvisió d'homne espanyolmressonant als menjadors de totes les cases, a primer hora de la matinada, en acabar la programació, enmig de la nit fosca i trista.

La nit, aquella nit, ja és passada. Ara toca el nou dia.

Marxem amb el pensament posat en tota la nostra gent, que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili, Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada