divendres, 5 de febrer del 2021

"Em faig nit fràgil", d'Oleguer Llongueras. 14-F... Ens creiem les enquestes?

 

Vull una resposta. 9a temporada. Emès el 4 de febrer de 2021 per ETV Llobregat

Convidats

Igor Llongueres,  periodista

Olga Amargant, advocada

Francesc Abad, analista política

Davantal

La tercera onada de la COVID-19 continua colpejant-nos durament: Al Principat són prop de 475.00 casos, gairebé 20.000 morts i 731 pacients a la UCI.   La notícia més bona és que la meitat dels usuaris de les residències ja han rebut les dues dosis de la vacunació.

La persecució i la repressió contra l’independentisme no té fre.... La fiscalia espanyola ha presentat un recurs al Tribunal Suprem espanyol contra l’absolució de Tamara Carrasco.

Això sí, el congrés espanyol ha aprovat una moció d’ERC perquè el govern espanyol convoqui la taula de diàleg amb la Generalitat de seguida que s’hagi constituït un nou govern, sorgit de les eleccions del 14 de febrer. Junts per Catalunya i la CUP s’han abstingut.

Hi haurà una candidatura independentista a les eleccions de la patronal PIMEC. Serà impulsada per Eines de País que ja va guanyar les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Continua la cursa electoral cap al 14-F i les sol·licituds per votar per correu superen tots els màxims històrics. Com ja va sent habitual, el vot exterior serà majoritàriament silenciat. Dels més de 255.000 inscrits al Cens Electoral de Residents Absents, només un 6,2% han aconseguit sol•licitar el vot.

La campanya del PP s’ha vist del tot alterada per les declaracions de l’extresorer Luís Bárcenas que ha afirmat que Mariano Rajoy va destruir els papers relacionats amb  la caixa “B” del partit sense saber que ell, en Bárcenas, havia conservat una còpia.

Les eleccions sempre són importants... És cert que aquestes són unes eleccions autonòmiques... eleccions que, des de fa sis anys, des del 2015, no les ha convocades la Generalitat.  Tant les del 2017, com les que finalment tindran lloc el proper 14 de febrer han estat “convocades” per l’Estat espanyol (llegiu: govern del PSOE, Tribunals de Justícia i suport de mitjans de comunicació). 

Sí, són unes eleccions autonòmiques... però que no podem perdre de cap de les maneres. Segurament no seran la solució de res; potser no ens aproparan més a la independència, però ara per ara, el més prioritari és que no ens n’allunyin ni un sol mil·límetre.

“En faig nit fràgil / per enderrocar-me / en els teus braços./ A trenc d’alba clarejo / sobre la teva ombra.”

“Em faig nit fràgil....”

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana d’Oleguer Llongueras, autor de “Em faig nit fràgil”

”Escric i estimo. Possiblement la literatura i l’amor són formes privades de la utopia”

Marxem amb el pensament posat en tota  la nostra gent que és la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Nosaltres tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada