diumenge, 1 de juny del 2014

Comunicat ANC: 14 de juny. Per un país de tots, decidim escola catalana


L’Assemblea Nacional Catalana, i en especial la seva sectorial de Docents per la Independència, membre de Som Escola, participarà activament en la cercavila “Per un país de tots, decidim escola catalana”, que el proper dissabte 14 de juny a les 18 h. recorrerà el centre de Barcelona en defensa de l’escola catalana i el dret de Catalunya a decidir el propi model educatiu.
 
La LOMQE, coneguda també com a Llei Wert, és la culminació de tot un procés polític que, emparat per la Sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, té l’objectiu d’esbotzar el model educatiu català. El sistema educatiu, aplicat amb èxit a les nostres escoles, compta amb un amplíssim suport social i polític, i ha aconseguit que ningú sigui discriminat a l'escola per la llengua que parla habitualment a casa.
 
La LOMQE entra clarament en conflicte amb la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) aprovada per majoria en el Parlament de Catalunya, envaeix les competències educatives que corresponen a la Generalitat, es basa en una concepció centralista i autoritària de l'Estat i no resol els problemes que té actualment l'educació.
 
Denunciem que aquesta ofensiva legislativa i dels tribunals respon a un objectiu molt clar: trencar la convivència i el consens que sempre ha existit al nostre país entorn de la immersió lingüística i el model educatiu. La comunitat educativa és un dels flancs per on el govern espanyol pretén de fer realitat la frase d’Aznar: “Antes que se rompa España se dividirà Cataluña”.
 
La situació a les escoles està arribant al límit. L'assetjament continuat a què estan sotmeses per les contínues sentències dels diferents tribunals creen una situació que n’entorpeix considerablement l’activitat docent. Si a aquest assetjament hi afegim l’ofec econòmic a què està sotmesa Catalunya dins de l’Estat espanyol, arribarem fàcilment a la conclusió que si volem garantir la immersió lingüística i una escola de qualitat, integradora i equitativa necessitem poder disposar d’una total capacitat legislativa i dels recursos econòmics necessaris, recursos que generem però que no tenim, perquè el govern espanyol ens els nega. Necessitem un Estat.
 
És per tot això̀ que donem ple suport a les accions que pugui emprendre Som Escola i, especialment, a la convocatòria del proper 14 de juny, a Barcelona i fem una crida a les forces polítiques i a la societat en general a fer una resposta col·lectiva, contundent, democràtica i participativa en defensa del nostre model d'escola, que és garantia per al nostre futur nacional.
 
Secretariat Nacional de l’ANC 
 
Barcelona, 31 de maig de 2014


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada