dilluns, 2 de juny del 2014

Comunicat ANC sobre els resultats de les eleccions europees



El Secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana, reunit el dia 31 de maig de 2014, en relació a les eleccions europees celebrades el passat dia 25 de maig, fa pública la seva valoració i proposta per a l’etapa que s’enceta després d’aquestes eleccions:

1.      Constatem la clara victòria de les coalicions que, en els seus programes, destacaven el suport a la celebració de la Consulta del 9 de novembre d’enguany i que incloïen els punts programàtics proposats per l’Assemblea.

2.      Per a les coalicions impulsades per CiU, ERC i ICV-EUiA, els resultats són clarament superiors als registrats en les eleccions europees de 2009. També ho és el nivell de participació a Catalunya, que s’ha incrementat en més de 10 punts (quasi un 30% respecte la participació de 2009). Malgrat això, s’ha de considerar que els índexs de participació són baixos en relació als que hauran de produir-se el dia 9 de novembre.

3.      A menys de sis mesos de la Consulta, els resultats d’aquestes eleccions evidencien que  cal assegurar uns nivells de participació clarament superiors el dia 9 de novembre i treballar per aconseguir un suport majoritari al Sí i Sí.

4.      Per assolir aquests objectius, cal que l’acció política vinculada amb la Consulta i amb el SÍ a la independència prengui un camí d’unitat permanent i estable entre les forces polítiques i socials i les institucions del nostre país.

És per això que proposem la constitució d’una Taula de Forces polítiques i socials que assumeixi la responsabilitat de dirigir la campanya unitària que faci possible la celebració de la Consulta el dia 9 de novembre.

El 9N, votarem!

...i votarem SÍ i SÍ!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada