dissabte, 9 d’abril del 2016

Otto Ozols i la Via Catalana 2013. Un camí de 400 Km,

Com segurament molts ja sabeu, el novel·lista i periodista letó, Otto Ozols, està recorrent a peu durant aquest mes d’abril el trajecte sencer de la Via Catalana que es va fer a Catalunya d’Alcanar al Pertús l’11 de setembre de 2013.

Va arribar a Catalunya el 3 d’abril i l’endemà mateix va començar a caminar. La previsió és que pugui arribar al Pertús el 21 d’abril, després de recórrer els més de 400 Km de la Via Catalana. 

Va començar amb l’etapa Alcanar-Amposta i a dia d’avui, 9 d’abril, està caminant des de Tarragona fins al Vendrell.
Pel que fa al Baix Llobregat, arribarà a Vallirana el vespre de l'11 d’abril, després d’una etapa de prop de 29 Km. L’endemà, 12’abril, farà Vallirana-Esplugues de Llobregat, tot passant per Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, San Just Desvern i Esplugues, on farà nit.
No cal dir que durant el seu trajecte és acollit en totes les poblacions per on va passant i que fins i tot l’acompanyen en bona part del recorregut.
Otto Ozols es va donar a conèixer a Letònia el 2010 amb el seu llibre “Els letons són a tot arreu” És un professional del periodisme que, des del 23 d’octubre de 2013, ha mostrat la seva simpatia amb el procés d’independència de Catalunya quan va escriure un article favorable a la secessió comparant la Via Catalana amb la Vía Bàltica. Va afirmar: “Com a letó dic que seré un català fins que Catalunya sigui lliure i independent”.

Podeu anar seguint la seva llarga caminada per twitter amb  l’etiqueta #OttoViaCat

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada