dissabte, 23 de juliol del 2022

ANC... per quan un homenatge a la Núria Feliu?

 


La mort de la Núria Feliu ha despertat una multitudinària manifestació de condol. Els diaris, les xarxes n’ha anat plenes. L’han recordada en articles des de molts sectors i des de molts àmbits.  

A banda de la seva gran carrera professional, indiscutible, la Núria ha estat una dona compromesa amb el seu temps i amb el seu país. D’una banda, la seva lluita per la llengua i per la cultura catalana, fonamental i decisiva. D’altra banda, la seva lluita per la llibertat, la seva militància independentista des de fa molts anys; tal com apuntava Núria Cadenes: “En aquells anys (1995) en què l’independentisme no era encara opció majoritària, ni tan sols benvista, la Núria Feliu sempre responia..”.

Sempre responia... I això ho sap molt bé (o ho hauria de saber) l’Assemblea Nacional Catalana. Malgrat la bufetada que va significar per a ella que ni l’ANC ni Òmnium la convidessin a participar en el Concert per la Llibertat del 29 de juny de 2013, la Núria va ser una col·laboradora incansable de la lluita d’aquells anys. Va recórrer el país i les territorials de l’ANC en desenes i desenes d’actes  recitant els seus poemes patriòtics, escampant el missatge de l’Assemblea, acostant centenars de persones al procés que ens havia de portar a assolir una república catalana independent.

En sóc testimoni de primera mà, com també ho són companys del Secretariat Nacional, militants de l’ANC i la multitud de territorials que la van convidar a la seva ciutat, poble o barri.

Per això em pregunto... N’hi ha prou que l’ANC faci un twit expressant el seu condol , recordant-la (només) com “una icona de la cultura catalana”.

Molt pobre. Molt trist.

La Núria Feliu es mereix molt més per part de l’entitat més important del moviment independentista. Un moviment que la Núria va contribuir de manera important a fer-lo gran.

Assemblea... Ho deixareu així? No creieu que l’ANC n’és deutora?

Per quan un homenatge?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada