diumenge, 24 de juliol del 2022

Expedicionaris catalans al cim del món. Bestiaris medievals (Darrer programa de la temporada 2021-2022)

 

La CLAU de la nostra història. Programa 201, emès el 20 de juliol de 2022 per ETV Llobregat i TerraMar

Benvingudes i benvinguts a una nova CLAU de la nostra història. Programa 201

El programa d’avui és un programa especial. Especial perquè és el darrer de la temporada 2021-2022 i també perquè és el que fa el número 201. La setmana passada, amb l’especial dedicat al partit Estat Català vam celebrar el que feia el número 200 d’aquesta segona etapa de LA CLAU de la nostra història. 

Segona, perquè la CLAU de la nostra història va tenir una primera etapa, que es va emetre entre els anys 2007 al 2009. Després d’un llarg parèntesi, el 5 de desembre de 2015 retornàvem amb un capítol especial de 50 minuts de durada dedicat a Joan Paredes Manot “Txiqui” en el 40è aniversari del seu afusellament i el  20 de gener de 2016 emetíem el segon capítol d’aquesta nova època de LA CLAU dedicat a la corrupció i a la purga de taula instaurada en el segle XIII.

Des d’aquell mes de desembre de 2015 fins al programa de la setmana passada dedicat al centenari d’Estat Català, han estat 200 CLAUS que esperem us hagin agradat i ens hagin permès conèixer millor, a tots plegats, la història del nostre país. LES CLAUS, moltes d’elles amagades, silenciades o simplement oblidades que entre tots hem intentat descobrir.

En aquest retorn després del malson del Covid-19 hem comptat amb nous col·laboradors, començant per la Martina Mañer que programa darrera programa ens ha portat la notícia de la setmana. La Marta Faixedas, membre de l’equip que porta el web “La petjada catalana” i que ens ha permès conèixer històries, personatges, indrets d’arreu del món on els catalans hem deixat petjada. I també ens ha acompanyat en Rafael Català, de Dalmau editors amb la secció “Episodis de la nostra història”.

El nostre agraïment, docs, a tots ells i a tots els que heu fet possible LA CLAU i els seus 200 programes. Començant per tots els que ens veieu, els que setmana darrera setmana ens seguiu i ens acompanyeu. Continuant pel nostre assessor històric, Víctor Cucurull de qui sempre dic que és la veritable ànima de LA CLAU. Els nostres convidats, que ens han ensenyat a mirar molt més lluny de l’horitzó i evidentment, a tota la gent d’aquesta gran televisió que és ETV Llobregat.

Final

La darrera frase de la setmana d’aquesta temporada.. de l’advocat, periodista i polític argentí Nicolàs de Avellaneda

"Els pobles que obliden la seva història estan condemnats a repetir-la"

Us esperem, passat l’estiu, de nou aquí per descobrir plegats noves CLAUS de la nostra història.

Que passeu un molt bon estiu.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada