dimecres, 20 de juliol del 2022

Estat Català, el primer partit independentista de Catalunya (Darrer programa de la 10a temporada)

Vull una resposta. Darrer programa de la 10a temporada. Emès el 18 de juliol de 2022 per ETV Llobregat i TerraMar

Convidats:

Tomàs Callau, historiador, secretari general d’Estat Català 

El programa d’avui, 18 de juliol de 2022 és el darrer de la desena temporada del Vulll una resposta.

Vull una resposta té dos precedents que s’hi relacionen directament. El primer va ser Raons de pes, que es va emetre durant les darreres setmanes del 2011. Estava compost per una sèrie d’onze programes que es proposava conversar amb persones destacades dels diferents àmbits professionals, polítics i intel·lectuals per tal d’esbrinar els arguments i raons que feien inevitable que Catalunya s’encaminés cap a l’Estat propi.

Immediatament després, vam començar a emetre La Marxa cap a la independència, de gener a setembre de 2012.  Van ser 10 programes que informaven abastament dels preparatius, actes, activitats i accions del que va acabar sent la gran manifestació de l’11 de setembre de 2012.

I així vam arribar a l’octubre de 2012 en què emetíem el primer programa de Vull una resposta, unes setmanes després d’aquella gran manifestació de l’ANC del setembre de 2012.

Des d'aquell mes d’octubre de 2012 fins ara hem emès més de 400 programes de tertúlia i debat a l'entorn de temes i qüestions cabdals per a la llengua, la cultura, la independència... per al nou país, per al nou Estat.. Hem pogut viure setmana a setmana l’evolució del procés independentista. Hem intentat aclarir conceptes, comentar informacions i declaracions i els diversos escenaris polítics que hem anat vivint. Hem presentat entitats, organitzacions, projectes, llibres... la gran majoria a l’entorn del procés d’independència. La lluita per un Estat independent que sempre hem volgut presentar com una eina per construir un país millor i una societat més justa, més lliure i més democràtica. 

Avui, tancarem la desena temporada parlant amb el secretari general d’Estat Català, el primer partit independentista català que acaba de complir cent anys.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi comencem!

Final

La frase de la setmana... Avui que tanquem la desena temporada serà de Benjamin Franklin:

"Un camí de mil milles comença amb un pas."

Si tot va bé, abans de l’11 de setembre, engegarem l’onzena temporada del Vull una resposta. El meu agraïment a tots els que heu fet possible aquestes deu temporades ininterrompudes de programa. Començant per tots els que en un moment o altre heu format part de l’equip del Vull una resposta. A tots els nostres convidats. A tota la gent que ens heu seguit, ja sigui en directe, ja sigui per ETV a la carta. I, evidentment , a tot l’equip humà d’aquesta gran televisió que és ETV Llobregat.

Des de fa 5 anys acomiadem aquest programa recordant tota la gent que pateix la repressió, la presó i l’exili. Avui us deixarem amb unes imatges que volen servir de record, però també d’homenatge als més de 4.000 represaliats per l’Estat espanyol. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem al setembre. Que passeu un non estiu, cuideu-vos molt i, ja ho sabeu... que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada