dilluns, 5 de febrer del 2024

Reunió ex-Secretaris Nacionals de l'ANC (Comunicat)


COMUNICAT DE PREMSA

REUNIÓ DE MEMBRES DELS DIFERENTS SECRETARIATS NACIONALS DE

L’ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC) 

Avui, 3 de febrer de 2024, un total de 82 persones que hem estat, o som encara, membres del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ens hem reunit per reflexionar i debatre sobre la situació actual del Moviment Independentista em general i de l’ANC en particular i de com continuar avançant cap a la independència del nostre país.

Un total de 82 persones que hem estat, o som encara, membres del Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ens hem reunit avui al Centre Cívic Urgell de Barcelona per intercanviar opinions i reflexions a l’entorn de la situació actual del Moviment Independentista en general i de l’ANC en particular.

37 persones més, també ex-secretaris nacionals o membres de l’actual secretariat, ens han fet arribar el seu suport i adhesió, però no han pogut assistir a la trobada, per diversos motius.

El debat s’ha centrat en tres punts principals:

·  Definir el paper tenen avui els diferents actors que intervenen el procés cap a la independència.

·     De quina manera es pot aconseguir que l’ANC torni a ser un dels motors del moviment independentista Preparar i impulsar un nou Full de Ruta de país cap a la independència.

·      La necessitat o no d’impulsar un nou full de ruta de país cap a la independència

Després de quatre  hores de debat, les principals conclusions han estat les següents:

·       Refer la unitat estratègica i d’acció amb les principals entitats de la societat civil.

·       No es pot excloure absolutament ningú en el camí cap a la independència.

·    El principal element diferenciador amb el 2012 és el de la repressió. Ara ja sabem què és i com funciona i hem d’assumir que continuarà. No hem de fer de la repressió la nostra acció política. L’hem d’integrar a l’estratègia com una qüestió sistèmica.

·    La majoria dels participants han considerat que l'Assemblea ha de seguir tenint el caràcter d'entitat unitària i aglutinadora de la societat civil, independent de qualsevol opció electoral, tal com va ser definida en la seva declaració fundacional i en els seus Estatuts.

·    L’ANC ha de prioritzar tornar a ser pal de paller de la societat civil, amb la inclusió i el treball conjunt amb tots aquells grups i entitats (petites o grans) que tenen com objectiu la independència.

·     Recuperar sobiranies: llengua, ecològica, alimentària, energètica, financera.

·  Activar el punt 3.3 del Full de Ruta vigent dedicat a "l’Estratègia de confrontació”: mobilitzacions multitudinàries, amb accions de denúncia, de resistència, de desobediència civil, d’acció no violenta activa,

·   Campanya per animar la gent que es presenti a les properes eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC.        

·     Treballar en la presentació de la 2a Conferència Nacional per l’Estat Propi

·  Passar de la Revolució dels Somriures a la Revolució dels Indignats. Liderar les mobilitzacions ciutadanes. Aprofitar oportunitats de donar suport real per a batalles sectorials, com ara, estar al costat de la pagesia, o de la gent gran, les persones represaliades, el memorial democràtic...

·     La lluita per la llengua catalana, sobretot arreu dels Països Catalans allà on s’està patint més en aquests moments. 

·    Aconseguir una unitat estratègica, de mínims, amb la resta d’actors –també amb els partits polítics- que ens permeti avançar plegats. Mobilització i acció propositiva, deixant d’actuar per reacció.

Les reunions continuaran mitjançant el treball en diferents comissions. Cal establir objectius a curt i mitjà termini. Cal retornar al moviment independentista la unitat estratègica de mínims, la unitat d’acció, les mobilitzacions al carrer per tornar a creure, no només que la independència és possible, sinó que és inevitable.

 

3 de febrer de 2024

Grup Impulsor de la reunió

 

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada