divendres, 1 de desembre del 2017

Per què vull sortir de l'Estat espanyol.- 3 (Reflexions de Joan Guarch)


Un nou article de Joan Guarch en què ens explica com les actuacions fexistes amaguen la corrupció generalitzada que es practica a l'Estat espanyol. 

Tota l’actuació feixista de l’EE amaga un altre fet de vital importància, com és la corrupció generalitzada, especialment, del partit del govern espanyol.

La OLAF (Oficina Europea de Lluita contra el Frau) investiga l’apropiació indeguda de fons europeus, per part de l’Institut Imade, relacionada amb Over Marketing empres sospitosa d’haver alimentat la Caixa negre, Caixa B del PP, mitjançant contractes públics de la Comunitat de Madrid que ja son objecte d’investigació en el cas Púnica.

En les investigacions s’han descobert proves que s’havien emmascarat pagaments per pagar la campanya electoral del PP.

Però també s’han fet malversació de fons en el cas Aquamed, en el que hi està involucrat  l’ex ministre d’Agricultura espanyol i actual comissari europeu, Miguel Arias Canyete, o el de la Rambla Gallinera a València o el de la dessaladora  a Torrevieja (Alacant) o tants d’altres en curs o ja sentenciats.

I per suposat el cas de corrupció més important, el cas Gurtel, de Luis Barcenas, o el que s’obre ara mateix al PP per destruir proves en un disc dur del cas i que significa que és el primer partit a nivell europeu investigat per corrupció generalitzada.

El cas Gurtel està llest per sentència. Fa anys que s’arrossega i, com que encobreix un dels casos més complexes de corrupció institucionalitzada, no se sap fins on arribaran els tribunals espanyols per destapar-ho i fer-ne pagar, veritablement, als culpables.

Mireu si els casos de corrupció i, en concret el Gurtel, son transcendents que, vet aquí quina casualitat, han resultat mortes una colla de persones d’una manera o altre vinculades al cas, o a algun altre, també, de molt sonat i son:

Miguel Blesa, imputat pel cas de les targetes de Cajamadrid.  Suïcidi. 

Rita Barberà, havia declarat davant del Tribunal Suprem com a investigada per un presumpte delicte de blanqueig de capital en el marc del cas Taula, vinculat amb tota la trama de corrupció del PP al País Valencià. Morta d’un Infart.

Leopoldo Gòmez, dit el cobrador de Sepulveda, exmarit de la exministre Anna Mato, imputat en el cas per la seva relació a Pozuelo de Alarcon. Mort en Accident transit.

Francisco José Yáñez Román, exassessor de l'àrea econòmica del PP i mort una setmana abans de declarar davant l'Audiència Nacional Mort Natural.

Isidro Cuberos. També relacionat amb el cas, excap de premsa de Javier Arenas. Estava apartat de la vida pública però havia estat imputat pel seu presumpte paper com a intermediari en negocis de Francisco Correa. Mort d'un accident de moto als 58 anys. Accident de trànsit.

Maria del Mar Rodriguez Alonso. 58 anys. Era la dona d'un dels portaveus adjunts del PP al Senat. També estava sent investigada pel cas Gürtel acusada de suborn, blanqueig de capitals, falsedat documental, malversació de fons públics i tràfic d'influències. Va ser trobada morta en un hotel de Bilbao. Suïcidi

José Martínez Núñez, empresari de la constructora Teconsa, vinculada a tota la trama Gurtel. Mort natural.

Antonio Pedreira, Jutge de la trama. Una altra mort sobtada va ser la d'Antonio Pedreira, jutge durant quasi tres anys del cas Gürtel, que va patir un accident cerebral. Pedreira va ratificar la presó preventiva per al principal implicat, Francisco Correa, i l'any 2009 es va inhibir a favor del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià pels regals a alts càrrecs del govern de Francisco Camps. Mort d’un Accident Cerebral.

Juan Perez Mora. Fals jutge que pretenia “assessorar” a Correa i que no se sap si, en realitat era un talp dels serveis secrets. Mort per Suicidi.

Tomás Villanueva, Ex Vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, mort sobtadament als 64 anys, abans de declarar per dos casos de corrupció, la trama eòlica i el cas Perla Negra. Havia sigut assessor jurídic d’Aznar. Mort sobtada.

Francisco Sánchez Arranz, exregidor de Boadilla del Monte va morir uns mesos abans que li enviessin la citació per declarar en un altre cas de corrupció del PP. Mort natural.

Álvaro Lapuerta Per últim, un coma. Álvaro Lapuerta, extresorer del PP abans de Luís Bárcenas, va patir un coma fa cinc anys arran d'una caiguda al seu domicili. Va estar tres dies en coma i ara se'l considera incapacitat per declarar per "demència sobrevinguda"; Coma per caiguda.

Javier Martinez Làzaro de 63 anys va ser magistrat instructor de la recusació del jutge José Ricardo de Prada jutge del cas Gurtel. Mort de càncer.

Molta documentació dels jutjats de València cremada. A l’edifici del jutjat de València on es guardaven proves dels casos Gürtel, Taula i Nóos es va produir un incendi en el que no es varen disparar les alarmes, sinó que van ser els veïns que van denunciar el foc. Després de l’incendi es van passejar pel lloc moltíssima gent, des de bombers, policia judicial, serveis de prevenció, delegats de seguretat, premsa, etc... Sospitós, no? 

Aquesta és la realitat dels casos de corrupció en els que està immers el Partit Popular. Partit Popular que està imputat ell mateix com a persona jurídica i és el primer partit de govern d’un país europeu implicat en un cas de corrupció.

En el proper article veurem l gran diferència entre aquesta manera de fer les coses i la que els catalans hem practicat sempre, des de temps molt antics.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada