dijous, 30 de novembre del 2017

Santiago Espot, no estàs sol


No esteu sols...

Ho hem dit i ho hem cridat centenars de vegades. Recordem un dia i un altre la nostra gent que pateix la repressió de l’Estat espanyol. La nostra gent que està privada de llibertat des de fa setmanes a presons espanyoles. Hem creat caixes de resistència on ens hem abocat de manera massiva perquè tots els represaliats puguin fer front a les multes o a les fiances que se’ls demanen. Mai els deixarem sols.

El proper 12 de desembre, l’Audiència Nacional jutjarà Santiago Espot pels delictes d’injúries a la Corona i ultratge als símbols de l’Estat.  El fiscal l’acusa de dur a terme “un pla preconcebut i planificat per ell mateix amb el deliberat i ferm propòsit de menysprear el cap de l’Estat i l’himne nacional.” L’acusa de ser l’autor del “Manifest per la xiulada a l’himne espanyol i a Felip de Borbó.”

Els càrrecs que se li imputen són molt greus. Constitueixen un delicte tipificat en el codi penal espanyol. Per injúries a  la Corona, es preveuen penes de presó que poden anar de quatre fins a vint-i-quatre mesos. Pel delicte d’ultratges als símbols d’Espanya les penes van des de la multa (se li demanen 14.400 euros) fins a la presó, de set a dotze mesos.

No esteu sols....

Qualsevol persona sotmesa a les accions repressives de l’Estat espanyol, qualsevol persona que pateixi la repressió judicial espanyola, la persecució política de l’Esta, ja sigui en exercici del seu càrrec electe, ja sigui en exercici de la llibertat d’expressió individual o col·lectiva, no pot trobar-se mai sol.

El nostre suport incondicional a Santiago Espot. La nostra solidaritat amb ell. Una solidaritat que cal que es manifesti, també, mitjançant la caixa de solidaritat, si és que, finalment, es veu condemnat a fer efectiva una multa per les accions de què se l’acusa.

Que no acabi passant que l’arbre no ens deixi veure el bosc. Ningú, absolutament ningú, mai no pot caminar sol.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada