dissabte, 15 de juny del 2019

VÍDEO: "Terra cremada", el còmic. El judici al procés vist per a sentència (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 13 de juny de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Gina Rigol, graduada en Dret i ADE

Maria Vidal, politòloga

Guillem López, doctorand de Dret i Ciències Polítiques

Joan Marc Passada Fundació Reeixida  

Davantal

“Si la violència policial no va poder contra milers de persones l’1 d’octubre, algú pot pensar que una sentència farà que els catalans deixin de lluitar pel seu dret a l’autodeterminació? Estic convençut que no. Estic convençut que ho tornarem a fer”

Així s’expressava Jordi Cuixart en el seu darrer torn de paraula del judici contra el procés d’independència. En un ambient carregat d’emocions sostingudes, les paraules dels independentistes presos van ressonar a la sala del Suprem amb tranquil·litat, serenitat i, sobretot, amb molta dignitat.

Ahir es va posar el punt final al judici contra el procés d’independència. Un judici que, com molt bé va explicar l’advocat Van den Eynde, ha estat el colofó final d’una causa general contra l’independentisme, començada a final del 2015 per l’aleshores fiscal de l’Audiència espanyola Javier Zaragoza, avui fiscal de l’acusació de l’Estat i que va continuar el tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baena, amb investigacions sense control i durant força mesos de dirigents independentistes, fins arribar al jutjat núm. 13. L’objectiu sempre va ser aconseguir proves sobre una rebel·lió que només va existir en les seves ments repressores. I tot això molt abans del referèndum de l’1 d’octubre. És la persecució d’una ideologia, l’aplicació del dret penal de l’enemic.

La pregunta ara és: Està preparat l’independentisme per a una més que possible sentència condemnatòria? Tindrà a punt una estratègia organitzada, unitària, guanyadora?

“Catalunya, segle XXI. L’antic pròsper país mediterrani, ara anomenat oficialment  “Nordestepeninsular” està ocupat. El territori sencer s’ha convertit en un immens camp de concentració on, fins i tot, aixecar castells està prohibit. Tot va començar amb una conjuntura europea favorable. El revers tenebrós de la caverna espanyola la va aprofitar i es va fer amb el control. “

Aquest és el principi de l’argument de “Terra cremada”, un projecte que es va pensar per a la xarxa i que ara la Fundació Reeixida vol traslladar al  paper.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats.

Som-hi. Comencem!

1 comentari :

  1. I'm appreciate your writing skill. Please keep on working hard. Thanks for sharing.

    ResponElimina