dimecres, 18 de març del 2020

"Dóna la cara" amb Lluís Ballús (Dia 6 de confinament. Dia 3 de l'Estat de setge encobert)

Confinament, dia 6. 

Dia 3 de l'Estat de setge encobert.

Madrid continua sense confinar... I a Catalunya, que vol  el confinament, no la deixen. 

Fernando Simón, el director del Centro de Coordinació de Alertas y emergencias Sanitarias del Ministerio de Sanidad (uf!) ens diu que "Solamente entre Madrid y Catalunya representan el 56% de los casos".

Una barreja més que interessada de les dades... perquè ajunta Catalunya i Madrid per donar un percentatge? Potser perquè d'aquest 56% dels casos un 43,57% pertanyen a Madrid i un 12,47% a Catalunya?

Dades d'ahir.... 

Madrid (43,57 del total) UCI 60% (ingressats) Morts 73%
Catalunya (12,47% del total) UCI 5,8 (ingressats) Morts 3,6%
Avui viatjarem al passat i de nou a la "Marxa cap a la independència" . Aquest va ser el programa núm. 4 emès l'11 de juliol de 2012, a dos mesos de la gran manifestació de Barcelona.

Per a mi, té un especial interès perquè hi podreu veure en Lluís Ballús, company i amic que va morir el febrer de 2015.


El 2016, quan es va complir un any del seu traspàs, vaig escriure això:
Vaig tenir l'honor i el plaer de poder compartir amb ell moltes hores de feina al Secretariat Nacional de l'ANC i també molts moments d'il·lusió i d'alegria. Moments inoblidables com el 2012 a Barcelona, la gran cadena humana del 2013 i la V baixa de la Gran Via i Diagonal. Moments inoblidables al seu estimat Pi de les Tres Branques... actes... dinars, sopars i sobretaules en què no feia més que abocar-nos immenses dosis d'il·lusió i d'esperança en el futur.

En la cerimònia del seu comiat ens va deixar el seu darrer missatge: les notes de La Moixeranga, per recordar-nos que la Nació completa va més enllà del Principat; i les dues banderes estelades, estel vermell, estel blanc, que cobrien el fèretre...símbol de la imprescindible unitat de l’iindependentisme, més enllà de partidismes, més enllà d’ideologies.

Gràcies per tot, Lluís... per la teva amistat, pel teu optimisme, pel teu treball incansable pel país, per la teva lluita per la llibertat... Sempre et recordarem.

Sempre amb nosaltres...

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada