diumenge, 29 de març del 2020

"Efectes de la desmemòria", el microconte del dia (Dia 17 del confinament. Dia 14 de l'Estat de setge)

Confinament, dia 17
Dia 14 de l'Estat de setge

Ja portem catorze dies que el Govern espanyol, aprofitant la gravetat de la pandèmia provocada pel Coronavirus 2019, va declarar l'estat de setge encobert  El divendres 13 de març, poc abans d’aplicar el decret de l’estat d’alarma, a l’Estat hi havia 4.209 casos confirmats i 120 morts. Ahir, el president Sánchez, després de 15, dies ha decretat el confinament total de la població. Com diu algun titular, “5.500 morts després”.

El Cadí... mai no té el mateix color, als capvespres d'estiu és com el coure roent, a la nit com el plomatge d'un falcó, al matí és glauc, al migdia color herba. A l'hivern també canvia, és blanc encès i burell... cendra de celístia.
                                                                (Montserrat Roig. El temps de les cireres)        

MICROCONTES PER AL CONFINAMENT 

DISSETÈ DIA (DIUMENGE 29 DE MARÇ)

Microconte 17 : Efectes de la desmemòria
Volia beure per oblidar. Recolzat a la barra del primer bar que li va sortir al pas, va demanar que li servissin un nombre tan considerable de cerveses que, per uns moments, va perdre el món de vista. Quan el cambrer, en l’intent també de perdre’l de vista, el va convidar a abandonar el local, va sortir del bar i, enmig d’una vorera que onejava estranyament dins els seus ulls, va reconèixer que se li acomplien els propòsits més íntims. Havia begut tant per poder oblidar que no recordava gens on vivia i va haver de vagar pels carrers fins a l’alba. Encara no ha tornat.

Joan Pinyol
 (Del llibre Glops (Ed. Petròpolis, 2009) 
 www.escriptors.cat/autors/pinyolj
#CompartimCultura

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada