dijous, 19 de març del 2020

A tots els socis i sòcies de l'ANC (Esmenes 77, 79 i 93 al Full de ruta)














En vermell, les meves observacions i comentaris


Esmena 77 del Full de ruta. Com proposa l’esmena, votaré a favor de la supressió d’aquest text. 

Text ponència
S’ha de treballar la creació d’una Taula Social per la Independència amb tots els actors independentistes de la societat civil. No hem d’oblidar que només quan el poble ha marcat múscul, els polítics l’han seguit. Hem de desenvolupar i liderar un projecte que sigui compartit per una immensa majoria de la ciutadania.

Justificació esmena
Una Taula d’entitats no tindria cap sentit més si, com es proposa en altres esmenes, se’n constitueix una de partits i entitats. A més, quina Taula d'entitats? Qui en formarà part? Les entitats, així en abstracte, no són independentistes. La gran majoria fugen d'implicar-se en aquest tema perquè entre els seus associats hi ha de tot. Intentar trobar camins per fer efectiva la independència en una Taula d'aquestes característiques és impossible i només servirà per posar pals a les rodes.

Justificació ponència
La Taula de Partits i Entitats ja existeix. No em que existeixi una Taula de partits i entitats que en aquests moments sigui operativa. Demanem la creació d’una Taula Social (de la societat civil, no pas de partits). Els partits tenen la seva pròpia dinàmica. Per això precisament cal influir-hi directament, per fer-los canviar de dinàmica. Els partits són une eina necessària, també, per aconseguir fer efectiva la independència. Ens és necessari que hi hagi un espai on les entitats civils es puguin trobar per debatre i consensuar idees al marge dels partits.És el poble qui ha de marcar el camí als partits, com ja vam fer per arribar al 9-N i després a l’1-O Marcar el camí als partits es fa parlant-hi. I sí, precisament així es va poder arribar al 9-N, en una Taula de partits i entitats que, també i malgrat mil i una dificultats, va tenir el seu paper important en la formació de Junts pel Sí.

Esmena 79 del Full de ruta. Votaré a favor d'afegir aquesta esmena a la proposta de Full de ruta. 

Text esmena 
La participació activa en el Govern del Consell per la República i la dinamització de la Taula de partits i entitats, són les dues millors plataformes per exercir aquesta pressió sobre els partits polítics independentistes, que han demostrat a bastament ser la baula feble del procés d’independència, però que són indispensables per cobrir tots els fronts de lluita previstos. 

Justificació esmena 
Remarcar quines són les dues millors plataformes per exercir la pressió sobre els partits polítics. 

Justificació ponència 
Estem en l’apartat de Societat civil. Tant el Consell per la República com Eines de País tenen el seu propi apartat en aquest Full de Ruta. Mirem d’evitar repeticions i no desvirtuar innecessàriament el contingut dels apartats. Em sembla una justificació sense cap contingut ni argument, simplement fuig d'estudi. Precisament el text que es proposa d'afegir argumenta com, per una banda, la SOCIETAT CIVIL representada per les entitats presents a la Taula de partits i entitats i per l'altra una institució transversal com el Consell per la República pot pressionar directament els partits polítics.

Esmena 93 del Full de ruta. Votaré a favor d'afegir aquesta esmena a la proposta de Full de ruta. 

Text esmena 
L’Assemblea convocarà els partits independentistes i les organitzacions socials per constituir una Taula de Partits i Entitats independentistes amb l’únic objectiu de consensuar una estratègia comuna i pública per tal que les properes eleccions al Parlament de Catalunya tinguin un caràcter inequívocament plebiscitari per implementar la República. Justificació esmena Per intentar, una vegada més, aconseguir aquesta unitat estratègica cal reunir els partits i les principals entitats sobiranistes al voltant d’una taula. Aquesta vegada, però, amb un únic objectiu. La immensa majoria d'independentistes estem demanant això: que els partits consensuïn, consensuem, una estratègia comuna que ens permeti veure, de manera clara i pública, el camí que ens toca fer abans i després de les properes eleccions. Unes eleccions que si no les encarem amb aquesta estratègia comuna ens podrien abocar a més anys d'autonomia vigilada i controlada.

Justificació ponència 
Sobre la Taula de Partits i Entitats, aquesta taula ja existeix Em permeteu que ho dubti, si més no de manera operativa. i ja es reuneix de tant en tant. Per tant, l’esmena no té massa sentit. De nou una justificació per fugir d'estudi. A més, cal considerar també que ja demanem la creació d’una Taula Social (de la societat civil) en un altre apartat del Full de Ruta. Els partits tenen la seva pròpia dinàmica. Per això cal canviar-la, com s'ha fet anteriorment. Ja ha quedat més explicat anteriorment.  El que hem de fer és crear sinergies amb la societat civil.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada