divendres, 6 de març del 2020

VÍDEO: 8 de març, trenquem sostres de vidre i de ciment. Preparem-nos! Grècia, la vergonya d'Europa i del món (Darrer programa de Vull una resposta)


Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Ester Rocabayera, Secretària d'Igualtat de la Intersindical-CSC  
Àngels Pujol, SN de l'ANC i sectorial de Dones
Mireia Juanola , psicòloga clínica

Davantal
Diumenge és 8 de març. Un any més, a tot el món, les dones sortiran als carrers en una jornada de vaga i de lluita feminista per reivindicar i fer visibles les injustícies que encara pateixen. Per fer visible i denunciar, entre altres coses, el sostre de vidre, les diferències salarials, la precarietat laboral, la poca presència de dones en la majoria dels àmbits de decisió i les violències masclistes.

Preparem-nos per l’envit definitiu. Preparem-nos per a la confrontació. Una confrontació intel•ligent. Mobilització, empoderament de la gent,  radicalitat democràtica. Aquesta és la síntesi del missatge del president Puigdemont dissabte passat a Perpinyà.

La gent va fer miques totes les previsions. Els organitzadors van xifrar en 200.000 els assistents que van omplir el Parc de les Exposicions de la capital de la Catalunya Nord i els seus voltants. L'acte va començar amb una hora de retard.  L'afluència de centenars de vehicles i autocars i els controls policials a l’autopista van ocasionar que a les 12 del migdia, l'hora que estava previst que arrenqués l'acte principal, encara hi havia tres quilòmetres de cua per creuar la frontera. Un centenar d’autocars no van poder arribar-hi a temps i van haver de retornar cap als seus llocs d’origen.

“Gràcies per ser l’escut d’Europa”. D’aquesta manera tan explícita ha manifestat el suport de la Unió Europea a Grècia la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. Suport a totes les mesures que el Govern grec està aplicant per impedir l’arribada de milers de persones refugiades.

Amb l’aval de la UE, els guardacostes grecs disparen al mar contra les pasteres. Fan servir gasos lacrimògens i els prenen les seves pertinences. A més, el suport de la UE serà també econòmic ja que ha promès un ajut de 750 milions d’euros a Grècia.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada