divendres, 30 d’octubre del 2020

Parlem amb Toni Infante, coordinador de Decidim (PDaD) del País Valencià. El muntatge- vodevil de l'operació Vólkhov

 

Vull una resposta emès el 29 d'octubre de 2020 per ETV Llobregat

Convidats: 

Toni Infante,  coordinador Plataforma Dret a Decidir País Valencià

Lourdes Escardívol, professora de secundària

Gabriel Ginebra, creador del #ManagingIncompetence. Gestió de la Incompetència, Conferenciant i Coach i pare de 7 fills, que encara viuen tots a casa.

Davantal

El setembre de 1941 les tropes nazis avançaven cap a Stalingrado. El 18 de octubre de 1941 el general Muñoz Grandes, que ostentava el comandament de la División Azul,  va ordenar al coronel Esparza el pas del riu Vólkhov, una acció que va ser coneguda com la batalla de Vólkhov. 

Ahir, la Guardia Civil, en un nou muntatge policial batejat amb el nom d’aquesta batalla lliurada per la brigada franquista que va lluitar amb els nazis contra Rússia, va realitzar 31 escorcolls i va detenir 21 persones, empresaris i activistes independentistes, 9 dels quals, 24 hores després continuen detinguts a les dependències policials.

La repressió no s’atura i s’estén a tots els àmbits de la societat catalana independentistes. Ahir, els escorcolls i les detencions apuntaven primer als ideòlegs dels Tsunami Democràtic. Després va ser la desviació de fons per pagar l’exili del president Puigdemont, perquè en una conversa telefònica s’havia descobert que necessitava set mil euros. Més tard, quan Josep Lluís Alay va ser alliberat, explicava que a ell li havien preguntat per un pagament del Fòrum Crans Montana, a Suïssa. Finalment, el muntatge-vodevil va arribar al seu clímax quan es va apuntar directament  a Rússia, que segons les informacions havia ofert 10.000 soldats i fins i tot eixugar el deute de la nova República si Puigdemont declarava la independència. També s’hi va afegir al complot el nom de Julian Assange.

Avui, Vicent Partal titula el seu editorial: “Com reaccionar? Perquè ja no hi ha cap més remei”. I hi afegeix: “Espanya ha entès que d'ençà del Primer d'Octubre la qüestió catalana ja no és un debat regionalista sobre com s'ha d'organitzar internament l'estat espanyol, sinó un combat, com tants altres en la història, d'una nació per a alliberar-se d'una altra nació.”

Com reaccionar? Com plantar cara? Com guanyar la independència?

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Final

Frase de la setmana del poeta i recent Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Joan Casasses:

“La independència de Catalunya és la solució d’una injustícia. D’una escandalosa injustícia social  lingüística, humana, cultural i moral.”

Marxem un dia més amb el pensament posat en tota la nostra gent. La que pateix repressió, presó i exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Avui, tancarem el programa amb un fragment de La Muixeranga que va tancar un homenatge a Joan Fuster en el 50è aniversari de “Nosaltres els valencians”

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina! 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada