dilluns, 2 de novembre del 2020

LA CLAU de la nostra història. Els cinc programes més vistos de la temporada 2019-2020

LA CLAU de la nostra història no ha pogut començar la que hauria esta la seva sisena temporada d'emissió. La pandèmia provocada per la COVID-19 no ens permet tornar al plató d'ETV Llobregat. 

Mentre esperem que la situació es vagi normalitzant i puguem tornar de nou a presentar-vos les claus de la nostra història, us recordem que podeu recuperar qualsevol dels 177 programes emesos fins ara clicant aquí.

De moment, us presentem els cinc programes més visionats a ETV a la carta emesos durant la temporada 2019-2020.

Figueres, la Guernica catalana

Convidat: 
Enric Pujol doctor en Filosofia i Lletres, especialitzat en història, per la Universitat Autònoma de Barcelona. És autor de diversos llibres, entre altres “El descrèdit de la història”, “Ferran Soldevila i els fonaments de la historiografia catalana contemporània”  i "Figueres, la Gernika catalana"

Figura i personalitat de Lluís M. Xirinachs

Convidat:
Jaume Rodri, sociòleg, escultor, escriptor i cineasta. Membre fundador de l’Assemblea de Catalunya. Va ser regidor de l’Ajuntament de Cardedeu el 1991 i diputat al Parlament de Catalunya el 1992. Amic de Xirinachs, és autor dels llibres “Evangeli de Jesús segons Jaume Rodri” i “Jesús busca a Jesús”.

Conversa entre Víctor Cucurull i Jaume Marfany


Convidades:
Mireia Freixa i Serra és Catedràtica emèrita del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i membre del grup de recerca "GRACMON Grup de Recerca en Història de l’Art i Disseny Contemporani”.. Membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Mar Leniz Sánchez és Arquitecta per l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC). Ha estat Cocomissària de l'exposició "Güell, Gaudí i Barcelona. L'expressió d'un ideal urbà" i actualment treballa per a la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, que gestiona la Basílica de la Sagrada Família i la Casa Museu Gaudí, al Park Güell.

Ambdues són autores del llibre  “El Park Güell i els seus orígens, 1894-1926” 


Convidat:
Pere Coll, metge. Autor de dos llibres publicats el 2019: Les identitats catalanes de Cervantes (Cervera o Servent?) i i CALDER(ÓN) o La Dramatúrgia Catalana al servei de la Monarquia. He acabat un altre llibre sobre el rector de Vallfogona i està escrivint un llibre sobre la Novel·la picaresca.

Aquests quatre llibres oferiran una visió de conjunt de la importància literària de sis-cents a Catalunya.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada