dimarts, 3 de juny del 2014

Per què l'ANC no va convocar ahir?

 
Alguns potser s'ho han preguntat; per què l'ANC no va donar suport a les convocatòries d'ahir al vespre davant dels ajuntaments? 
 
En un comunicat intern enviat ahir a totes les seves assemblees, territorials, sectorials i exteriors, es deia que:  L'ANC basa la seva actuació en el Full de Ruta 2014-2015 aprovat en la passada Assemblea General i que remarca clarament que "l'objectiu prioritari del poble català és la celebració de la consulta el 9 de novembre de 2014 com a fórmula internacionalment més acceptada d'accedir a la independència en un marc democràtic."
 
L'arbre mai ens ha d'impedir de veure clarament el bosc que hi ha al darrere.
 
La notícia de l'abdicació de Joan Carles I va molt més enllà d'un canvi dinàstic en què el fill substitueix el pare en la figura de rei i de Cap d'estat. Va molt més enllà de la dicotomia espanyola entre monarquia i república. Va molt més enllà d'un canvi reial per motius de salut o per fer un rentat de cara d'una institució desprestigiada pels escàndols i les corrupteles.
 
Felip V va ser el monarca que va acabar amb la independència de Catalunya i dels Països Catalans. Va ser el monarca que va acabar amb les nostres lleis, amb les nostres institucions, amb la nostra llibertat. Felip V va ser el monarca que ens va condemnar a 300 anys d'obscuritat.
 
La figura de Felip VI es pretén que també sigui l'element clau, l'element que pot acabar amb el projecte independentista que, 300 anys després, està ben a punt de retornar la llibertat, ben a punt d'aconseguir que Catalunya sigui, de nou, un Estat independent.
 
Felip VI és el designat per acabar amb el moviment popular més important que ha tingut mai aquest país. I no ho farà com el seu antecessor, a sang i foc, No ho farà amb la força de les armes. Felip VI és el designat per liderar l'arma més perillosa, l'arma que, segons l'estratègia espanyola, podria frenar d'una vegada per totes el creixement i l'arrelament de l'independentisme. Felip VI serà la figura cabdal que es posarà al capdavant de la tercera via.
 
Preparem-nos, doncs, perquè l'Estat espanyol posarà tota la carn a la graella. És el seu darrer, però més perillós i efectiu, cartutx. Aviat, ben aviat, ens arribaran els "cants de sirena" de la tercera via. Uns cants al quals s'afegiran determinats partits polítics, algunes organitzacions i molts "prohoms" i mitjans d'informació que tots coneixem.
 
Preparem-nos, doncs, perquè aquesta serà la batalla decisiva. Una batalla que l'haurem de guanyar principalment nosaltres, la societat civil. Una batalla en què ens ho juguem tot, perquè el dia 9 de novembre és, i deixeu-me que em posi èpic, l'ara o mai. O, si ho preferiu més suau, el 9 de novembre és l'ara o d'aquí a dues generacions més.   
 
Hem de ser-ne molt conscients de l'escenari polític que s'obrirà d'aquí a poc. Hem de ser ben conscients que encara no hem guanyat i que el 9 de novembre no ens val cap altra resultat que la victòria contundent del doble sí.
 
Ahir, l'ANC podria haver fet d'arbre que tapava el bosc. La nostra feina és una altra i respon als criteris del nostre Full de Ruta i, també, de ser ben conscients del que implica la Declaració de Sobirania del nostre Parlament del gener de 2013.
 
Preparem-nos per la batalla que es lliurarà en els propers mesos. Siguem un autèntic "exèrcit", pacífic i democràtic. Armem-nos amb les millors armes de què disposem: la raó, la justícia, la força i el coratge. Protegim-nos amb les cuirasses de la il·lusió i el convenciment. Només així podrem guanyar.
 
Som més a prop que mai. Som ben a punt d'aconseguir-ho. Que res ens distregui del nostre objectiu.
 

5 comentaris :

  1. El fet de que l'ANC no convoqués empara el fet que determinats coordinadors locals recomanessin NO assistir-hi als associats?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cada coordinador actua segons el seu bon criteri i intentant seguir, al màxim possible, les indicacions de l'ANC.

      Elimina
  2. Afortunadament Homer ja ens va explicar clarament el que hem de fer per enfrontar-nos als cants de sirena si volem arribar a Ítaca: Lligar a Mas ben fort.

    ResponElimina
  3. Jaume, els teus arguments no m'han convençut gens ni mica: l'ANC i els seus associats havien de ser al costat d'ERC, ICV-EUiA, Procés Constituent, CUP, SI i donant suport a les primeres paraules del president Mas, no pas al costat de CIU PP, C's, ANC .En la meva opinió el Comitè Permanent de l'ANC ha comès un greu error desconvocant la mobilització i deixant confuses, indignades i perplexes els milers de persones que estem treballant per la independència; el que m'ha semblat més penós és tractar el Full de Ruta com si fos la Constitució espanyola: el que el full de ruta no ha tractat o no ha previst o no menciona "No existeix". El to i el contingut de la nota del comitè permanent , especialment el seu paràgraf final, és especialment desagradable, burocràticament administratiu, autoritari i que ens tracta com si fóssim criatures sense cap criteri polític. No cal dir que moltes territorials, sectorials i associats individuals no vam fer cas d'aquest despropòsit i vam anar a les places principals dels nostres pobles (també a Barcelona) a expressar la nostra voluntat de votar el 9 de novembre tant si hi ha el vell Borbó com si hi ha el jove. Que aquesta operació successòria té molt a veure amb Catalunya és, per mi, una evidència; que últimament moltes rates estan saltant del vaixell que s'enfonsa n'és una altra; si la tercera República té entretinguts els nostres veïns tant millor. A nosaltres que s'obri el conflicte polític i social a Espanya debilita el règim i ens afavoreix perquè hi ha un altre focus d'atenció i de tensió. Que la tercera república ens tingui entretinguts a nosaltres degut a la nostra incapacitat (o és voluntat?) de no donar les orientacions pertinents de què lluitem per una República Catalana Independent, ho trobo no només un error sinó un disbarat polític molt preocupant.
    Blanca Serra, Territorial de Les Corts de Barcelona, sectorial de Docents per la independència.

    ResponElimina
  4. Blanca... Com no pot ser d'altra manera, respecto la teva opinió. Segurament, com tu dius, deu ser compartida també per altres persones. És la gran riquesamque tu molt bé coneixes, de la nostra organització: la transversalitat absoluta i la total indepèndència política i econòmica. El Comitè Permanent, que és el que té la responsabilitat més immediata de l'organització, va decidir fer el comunicat. Com sempre, reflexionat i debatut. El meu post no és res més ni res menys que una opinió personal com pot ser la teva.

    El Full de ruta és totalment flexible, ho saps molt bé, però és el que ens marca ara per ara el camí que cal seguir.

    Una abraçada,


    ResponElimina