dilluns, 18 de gener del 2016

Torna La Clau de la nostra història


El 20 de novembre de 2007, a ETV Llobregat, vam iniciar un nou programa sota el títol de La Clau de la nostra història. El programa es va emetre fins a principis de 2010.

Els diferents programes emesos es van poder veure a tot Catalunya, Andorra i les Illes Balears mitjançant la TDIP (Televisions Digitals Independents de Proximitat)i s’hi van tractar temes, fets, personatges i dates clau de la història dels Països Catalans com, per exemple:  El Tractat dels Pirineus; la batalla d'Almansa; el President Companys; la Constitució de l'Havana; Lluís Maria Xirinacs; 100 anys de l'estelada; Jaume I; el general Moragues; 10.000 a Brussel·les per l'autodeterminació; les consultes sobre la independència...

Aquesta setmana torna a ETV Llobregat La Clau de la nostra història. Una segona etapa que tindrà un format i una periodicitat diferent.

El programa s’emetrà setmanalment i dins de la nova estructura volem entrelligar el passat històric del nostre país amb el present i el futur. Evidentment, la base del programa continuarà sent la història, però pensada sempre com aquell element que ens ensenya a aprendre d’allò que hem fet bé i també dels errors comesos.... perquè per saber on anem, ens és imprescindible, primer, saber on som i sobretot d’on venim.

El primer programa d’aquesta segona etapa tractarà sobre el tema de la corrupció. Parlarem de com s’intentava evitar la corrupció al nostre país a l’època medieval, quan aquest era independent.

Parlarem de la insaculació i també de la purga de taula. Podeu llegir la presentació del programa aquí.

Els nostres convidats seran:

Víctor Cucurull, historiador, assessor del programa i director de la Fundació Societat i Cultura

Joan Vinyeta, químic de professió i blocaire

El programa s’emetrà per ETV Llobregat el dimecres, 20 de gener a les 23h i en redifusió els dies i horaris següents:

Dissabte, 23 de gener, a les 19.30h
Dilluns, 25 de gener, a les 12h
Dimarts, 26 de gener, a les 20.30h
Dimecres, 27 de gener, a les 14.30h

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada