dijous, 7 de gener del 2016

Les pressions apareixen el 7 de gener


Tots hem rebut diferents convocatòries de concentracions per avui, a les 19.30h, ja sigui a la plaça Sant Jaume o davant dels respectius ajuntaments de cada població. S’estan produint també molts moviments polítics de darrera hora.

A risc, gairebé segur, de rebre crítiques des de totes bandes, i algun que altre insult des  de la xarxa, no em puc deixar d’estar de dir-hi la meva.

Les concentracions es faran després d’algunes reunions clau i, per tant, totalment decisòries.

La del grup parlamentari de Junts pel Sí.

De la reunió conjunta dels partits amb les entitats més representatives de la societat civil. 

De la roda de premsa de la CUP.

Malgrat el que diuen molts mitjans i de la mateixa ambigüitat de l’ANC, una de les concentracions no ha estat promoguda per l’Assemblea, sinó per algunes territorials del Barcelonès.

S’hi afegeix una altra concentració de signe completament diferent, promoguda per Arran.

Arriben altres convocatòries confuses perquè és impossible assegura qui hi ha al darrera.

Súmate es reuneix unilateralment amb la CUP i diu que han acordat una resolució conjunta, Súmate, per si no ho recordeu, és una de les entitats que va deixar sola l’ANC en la seva convocatòria de novembre, amb l’argument que no es podia interferir en les negociacions i que es podia entendre com una pressió sobre la CUP. 

Repasseu, si voleu, l'origen de Súmate.

Durant tres mesos moltes organitzacions entitats i partits han mantingut un immobilisme i un silenci total perquè no es podia pressionar la CUP. Ara, de sobte, en tres o quatre dies, es pot pressionar... i tots sabem molt bé a qui.

En aquests moments, el que més em preocupa no és si hi haurà acord o si hi haurà eleccions. El que més em preocupa és que s’està cuinant la divisió del moviment independentista, que va molt més enllà dels partidismes estèrils que ens han conduït a la situació actual.

La unitat del moviment independentista ha costat molts anys de construir i la podem destruir en quatre dies, si actuem de manera irreflexiva i al dictat dels interessos partidistes d’algunes organitzacions i partits polítics.

No provoquem ferides que, novament, costarien anys de cicatritzar.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada