divendres, 17 de novembre del 2017

Candidatura d'unitat civil 1 d'octubre. Agraïment i decepció


Com molts de vosaltres ja deveu saber, des de llistaunitaria.cat hem decidit retirar el projecte de constituir una Agrupació d'electors que tenia l'objectiu de ser una candidatura unitària que agrupés totes, absolutament totes, les sensibilitats del món independentista i sobiranista. A continuació d'aquest escrit podeu trobar el comunicat per si voleu conèixer els principals motius que ens han fet prendre aquesta decisió.

Escric aquestes ratlles per dos motius bàsics: el primer i més important, agrair profundament tot l'esforç que s'ha fet arreu del país per recollir signatures. El meu agraïment a tots els que heu signat i als que, ja des del dissabte 11 a la manifestació de Barcelona, us vau dedicar amb la il·lusió i l'esforç de sempre a procurar que la gent signés. A tots els que heu ofert els vostres locals com a centres de recollida. Als que us heu desplaçat amunt i avall, fent una colla de quilòmetres. Als que vau anar venint durant dimecres i dijous al centre de recollida de Barcelona a portar-les. Una vegada més haig de dir que sou increïbles.

El segon motiu és d'expressar la meva decepció per no haver assolit l'objectiu. Teníem el temps en contra. Recollir més de 55.000 signatures en poc més de 4 dies era una  feina molt complicada de fer. A més, però, hem topat amb altres problemes que no esperàvem pas i que han dificultat, i molt, que la recollida de signatures es compliqués encara més.

No és el moment de parlar-ne ni de fer retrets a ningú. El passat, passat està i, com sempre, hem de mirar endavant i aprofitar les possibilitats que tenim de redreçar l'actual situació política. A més, no ens queda altre remei. Després del 27 d'octubre alguns van decidir que calia anar a unes eleccions il·legítimes i que calia fer-ho en tres candidatures. Endavant, doncs i afrontem el 21-D amb l'objectiu de superar el 50% dels vots. Res més ens servirà.

Fem-ho per l'alliberament dels presos, pel retorn a la legitimitat, pel Procés Constituent i per la República!

Comunicat de la Candidatura unitària 1 d'octubre

El grup promotor de la candidatura d'unitat civil que promou una llista unitària com a agrupació d'electors que sumi tots els partits i associacions sobiranistes vol anunciar que:

—S'han recollit i centralitzat desenes de milers de signatures, i milers de signatures més seran afegides en les properes hores. Sense haver completat el procés de verificació i comprovació pertinents, estem convençuts que hauríem superat les 55.000 signatures vàlides necessàries per impulsar una agrupació d'electors.

—La decisió dels diferents partits polítics de presentar-se per separat i de no concórrer en una llista unitària ha fet que el propòsit d'assolir una agrupació d'electors única no hagi tingut èxit. En conseqüència, hem decidit aturar el procés. Hem apurat fins el darrer dia per presentar les candidatures, que és avui divendres, per intentar convèncer els partits, sense èxit.

—Agraïm de tot cor el suport de les persones que han donat la seva signatura, de manera molt especial a totes les persones que han recollit signatures i les han custodiades i als voluntaris que ens han ajudat al recompte i classificació. Moltes gràcies. Estem convençuts que aquest esforç ingent no haurà estat debades, perquè l'esperit unitari ha quallat. Estem convençuts que en els propers dies els partits acordaran uns eixos bàsics comuns que respectaran després de les eleccions, així com unes accions de campanya que facin palès aquest esperit unitari. Els promotors d'aquesta agrupació d'electors ens oferim, si calgués, a mediar i facilitar aquest acord.

—Descartem impulsar cap llista electoral a les eleccions del dia 21, atès que aquesta possibilitat comportaria la presentació d'una quarta llista sobiranista. Això aniria en contra del motiu fundacional del col·lectiu, que era reduir totes les candidatures de l’independentisme a una sola.

—Demanem a tots els signants de la campanya, i a la població catalana en general, que el dia 21 voti per alguna de les candidatures independentistes, amb els objectius concrets de: restituir el Govern legítim de Catalunya i el seu President, alliberar els presos polítics i treballar pel retorn dels exiliats, acabar amb la intervenció estatal del Govern de Catalunya, construir la República proclamada i endegar el procés constituent previst.

—Encoratgem tothom a participar activament en la campanya, des d'ara mateix, per aconseguir una victòria incontestable en les eleccions del 21D i demostrar, una vegada més, que la voluntat majoritària del poble de Catalunya és esdevenir un nou Estat europeu de ple dret.

—Finalment, les signatures recollides fins el moment, així com les que arribin en els propers dies, seran destruïdes per evitar cap altre possible ús de les dades per part de ningú, en compliment de la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD).

Barcelona, 17 de novembre de 2017

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada