divendres, 3 de novembre del 2017

Més de la meitat del Govern legítim a la presó (VÍDEO darrer programa de Vull una resposta)

Emès el dijous 2 de novembre de 2017

Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:
Aida Martori, periodista
Enric Gregori, politòleg
Josep Vicenç Mestre, humanista i politòleg
Toni Morral, ex secretari ANC

La jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela ha dictat presó incondicional per als consellers Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva, Joaquim Forn, Carles Mundó i Meritxell Borràs, i presó eludible amb fiança de 50.000 euros per a Santi Vila. Lamela actua d’aquesta manera seguint el criteri de la Fiscalia. La jutgessa ha adoptat la decisió només 72 hores després que la Fiscalia General de l’Estat espanyol anunciés el passat dilluns una querella per rebel·lió, sedició i malversació de fons contra tots els membres del govern de Carles Puigdemont. Dimarts va admetre la causa i aquest dijous ha resolt en hores la mesura de presó.

Vivim un moment difícil, de neguit, de desconcert. I els partits catalans ja han engegat la màquina electoral per al proper 21 de desembre. Però aquestes seran unes eleccions normals? No. Avui, membres del govern dormiran a la presó i la setmana que ve la mesa del Parlament i la seva presidenta han de declarar davant del Tribunal Suprem. Tenim el president Puigdemont i alguns consellers a Bèlgica per mostrar a Europa les deficiències del sistema judicial espanyol. I, a més, ja fa més de 15 dies que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart també són a la presó de Soto del Real. Es presenten uns mesos llargs i difícils. Però la gran pregunta és: Espanya acatarà i acceptarà els resultats del 21 de desembre si, un cop més, l’opció independentista és la guanyadora? 

Ara analitzarem aquest trencaclosques amb els nostres convidats. I ho intentarem fer amb la serenitat i perspectiva que necessita aquesta conjuntura social i política, malgrat que avui és un dia trist per a la democràcia espanyola. 

De seguida, ens hi posem. 

Som-hi! Comencem.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada