dimarts, 7 de novembre del 2017

Candidatura d'unitat civil: Democràcia i dignitat


Candidatura d'unitat civil. Democràcia i dignitat

Informació i adhesions, clica aquí

Llegiu també l'article col·lectiu signat per trenta persones vinculades a la web 'respublica.cat', on expliquem per què cal una llista unitària, què farem per guanyar, què farem quan guanyem i què faríem en cas que s'ajornessin les eleccions o il·legalitzessin la candidatura

Les eleccions del 21D no són les eleccions que haguéssim volgut. Poden representar un pas enrere en el camí cap a la plena sobirania del nostre poble però, en les actuals circumstàncies, també representen una gran oportunitat pel restabliment de la legitimitat sorgida de les eleccions del 27S de 2015 i que ha estat estroncada pel cop d’estat perpetrat des del govern de Madrid.

El clam del sobiranisme civil és ensordidor: volem una candidatura unitària encapçalada pels presos polítics que mostri al món que la majoria del poble català vol iniciar un procés constituent que ens porti a la proclamació de la República catalana com a nou Estat d’Europa.

Ens consta que els partits polítics independentistes han intentat construir una coalició que aglutini totes les sensibilitats de l’independentisme català. A hores d’ara, sembla que aquest objectiu no s’ha aconseguit i per això tirem endavant aquesta proposta.

El nostre primer objectiu és pressionar els nostres partits perquè assumeixin la seva gran responsabilitat i sàpiguen posar els interessos nacionals per damunt dels interessos de partit. El camí semblava senzill: crear una gran coalició. Tenen temps fins el darrer minut d’avui, dimarts, dia 7 de novembre.

Si són capaços de fer-ho, la nostra iniciativa es convertirà en una recollida de signatures de suport real, i efectiu, a aquesta gran candidatura i, alhora, servirà per anar constituint les “assemblees de suport a la llista unitària” que seran les grans dinamitzadores de la campanya electoral.

Si són incapaços de fer-ho, la nostra iniciativa es convertirà en el tsunami popular que sigui capaç, primer, de recollir les més de 55.000 signatures necessàries per presentar la candidatura com agrupació d’electors i de proposar a tots els presos i encausats polítics que ocupin els primers llocs de les llistes a les quatre circumscripcions i, després d’ells, que la llista la completin els alcaldes de les principals ciutats i pobles del país, si cal respectant una certa proporcionalitat entre les diferents formacions polítiques.

Aquesta iniciativa també s’adreça a les forces sobiranistes no independentistes, proposant que s’incorporin a la llista unitària per defensar uns punts programàtics compartits i, sobretot, per fer front comú per defensar la democràcia i la dignitat del nostre poble. Els quatre punts programàtics que plantegem en el nostre manifest són perfectament assumibles per les formacions que s’identifiquen en els Comuns i són el punt de partida per començar el procés constituent que ens porti cap a un futur ple de llibertat, justícia, igualtat, equitat i solidaritat.

Candidatura d'unitat civil. Democràcia i dignitat

Informació i adhesionsclica aquí

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada