diumenge, 12 de novembre del 2017

Eleccions 21-D. La Mesa davant el Suprem, El repàs polític de la setmana (VÍDEO Vull una resposta)

Emès el dijous 9 de novembre de 2017

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:
Natàlia Esteve, advocada, exvicepresidenta ANC
Bernat Sarroca, periodista Nació digital
Yolanda Aguilar, politòloga
Francesc Abad, analista polític

Jordi Sánchez i Jordi Cuixart porten 24 dies empresonats. El vicepresident Junqueras i els consellers, Rull, Turull, Romeva, Forn i Mundó  i les conselleres Basses i Borràs ja han complert sis dies a presons espanyoles. El president Puigdemont i la resta consellers continuen exiliats a Brussel·les.

Dimarts, els partits polítics es mostraven incapaços d’aconseguir un acord per presentar-se conjuntament a les eleccions del 21-D. El clam majoritari de la societat catalana sembla indicar que voldria una mostra d’unitat i una sola candidatura per al 21 de desembre. En aquest sentit, la societat civil s’ha mobilitzat a l’entorn de dues plataformes cíviques: llistaunitaria.cat i respublica.cat que es mostren favorables a una candidatura unitària en forma d’agrupació d’electors. Sembla, doncs, que encara es manté la possibilitat que hi hagi una sola llista sobiranista el 21-D.

Dimecres es vivia una nova aturada de país molt més intensa que la del 3 d’octubre, sobretot per les mobilitzacions presents arreu del país, talls de carreteres i autopistes i també a la xarxa ferroviària.

Ara mateix, encara estem a l’espera del que pugui dictaminar el jutge del Tribunal Suprem després d’haver declarat durant el dia d’avui a Madrid, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell i els membres sobiranistes de la Mesa, Anna Simó, Ramona Barrufet, Lluís Corominas, Lluís Guinó i Josep Nuet.

La repressió política i judicial continua castigant el nostre país. L’aplicació totalment il·legal de l’article 155 de la Constitució espanyola coarta i retalla les llibertats individuals i col·lectives a Catalunya.

¿Les mobilitzacions que vam viure ahir són el camí per acabar amb aquesta situació... o ho ha de ser la victòria clara i rotunda de l’independentisme a les eleccions del 21-D? Són compatibles i complementàries? ¿Són excloents?

¿És normal que davant aquesta situació els partits es presentin per separat a les eleccions?

¿És possible encara una candidatura unitària impulsada per la societat civil?

A principis del segle XIX Montequieu deia “No hi ha pitjor tirania que la que s'exerceix a l'ombra de les lleis i la calor de la justícia”

Avui, com sempre i malgrat la situació de tensió i preocupació que estem vivint, parlarem de la actualitat política al Vull una resposta.

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada