divendres, 19 de novembre del 2021

"Una modesta proposició", de Jonathan Swift. Assemblea de Representants del CxR. Són irrellevants els vots d'ERC al Congreso?

Vull una resposta. 10a temporada. Emès el 15 de novembre de 2021 per ETV  Llobregat i TerraMar

Convidats

Maria Vidal politòloga i traductora

Guillem López, jurista

Josep Pinyol, historiador

“La solució passa per nosaltres. La resposta de l’embat la tenim nosaltres: la resistència activa. Una resistència que no s’interrogui, que no reculi i sàpiga generar i aprofitar qualsevol oportunitat per avançar en el camí cap a la llibertat. Preparem-nos, alcem-nos, mobilitzem-nos. Moral de victòria!”

Així es va expressar ahir la històrica independentista Blanca Serra, presidenta de la Mesa d’edat a la sessió constituent de l’Assemblea de Representants que va tenir lloc  a Canet de Rosselló a la Catalunya Nord. El Ple va escollir com a membres de la Mesa:  Presidenta: Ona Curto, regidora de la CUP Vicepresidenta primera: Maria Costa Baqué, alcaldessa de la Catalunya del Nord.Vicepresident segon: Jordi Pessarrodona, exregidor d’ERC i d’Independentistes d’Esquerres. Secretari primer: Joan Puig, militant històric d’ERC i membre del corrent Primer d’Octubre. Secretària segona: Assumpció Lailla, diputada de Demòcrates.

Ara toca construir una Assemblea que retorni la il·lusió i la confiança al moviment independentista.

Des de la mitjanit, els militants de la CUP estan votant telemàticament la pregunta en arbre amb què decidiran si presenten o no una esmena a la totalitat dels pressupostos i si continuen o no negociant. Demà en tindrem els resultats.

El 6 de novembre, Joan Puig, editor de larepublica.cat publicava un editorial contundent en què escrivia: “El PSOE no necessita els vots republicans per aprovar els pressupostos. Agafen més importància els vots dels 5 diputats d’EH Bildu o els 4 del PDeCAt o un vot favorable del BNG, que ara ha votat a favor de les esmenes a la totalitat, que no pas els 13 escons d’ERC. El PSOE no necessita pagar massa pels vots republicans. Si els té gratuïtament, millor, però no tenen cap al·licient per atorgar quotes a la llei de l’audiovisual, modificar partides en els pressupostos o res que se’ls demani.”

Són, doncs, irrellevants els vots d’ERC al Congreso?

"Un nen sa d'un any d'edat, ben criat, és un menjar deliciós i nutritiu; es pot fer estofat, rostit, cuit o bullit; i sens dubte es pot cuinar igualment en un fricandó o en un ragú." Aquest és un fragment del llibre “Una modesta proposició: Per prevenir que els nens dels pobres d'Irlanda siguin una càrrega per als pares o el país, i per fer-los útils al públic”, publicat una obra d’assaig satíric escrit i publicat per Jonathan Swift el 1729.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!                                                                                                         

Final

La frase de la setmana ldel llibre "Una modesta proposició", del pròleg, Versos sobre la mort del doctor Swift (1739). L'autor és el mateix JOnathan Swift que va escriure la seva autonecrologia amb  el seu habitual esperit irònic. 

Hom pot dir sens dubte del degà

Que la seva inspiració era massa satírica;

I semblava decidit a no esmenar-se,

Perquè cap altra època ho mereixia tant.

Mentre hi hagi un sol exiliat, un sol empresonat, un sol represaliat polític, des d’aquest programa marxarem sempre amb el pensament posat en tots ells. Els volem a tots lliures. Els volem a tots a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada