dimecres, 1 de febrer del 2023

Reunió amb l'Assemblea Nacional Catalana. Comunicat del Moviment per la Independència


COMUNICAT del Moviment per la Independència, impulsor de la

2a Conferència Nacional per l'Estat Propi 

Reunió amb l'Assemblea Nacional Catalana amb l'objectiu de trobar una sortida a la situació generada per la convocatòria simultània de dues conferències

El passat dilluns, dia 23, es varen reunir les delegacions de l’ANC i del grup impulsor de la 2a Conferència Nacional per l'Estat Propi. Una reunió insistentment demanada des de força abans de Nadal per part nostra. L’objectiu era trobar una sortida a la situació generada per la convocatòria simultània  dues conferències que, almenys pel nom, generaven confusió i un cert desànim entre les bases independentistes.

El temps transcorregut des de la convocatòria, l’1-O de 2022, ha fet evident que els objectius finals eren diferents, però ens semblava convenient celebrar aquesta trobada per analitzar la possibilitat de que ambdues conferències fossin complementàries i, amb aquest objectiu, ajustar els calendaris previstos. I, ens hagués agradat sortir de la reunió amb un acord previ que només calgués ser ratificat pels òrgans amb capacitat de decisió d’ambdues organitzacions, el Secretariat Nacional de l’ANC per una banda i el conjunt dels 300 impulsors de la 2a Conferència per l’altra.

En la reunió es va constatar que, pràcticament, l’únic objectiu de la Conferència de l’ANC és  impulsar una candidatura cívica, al marge dels partits, per a les properes eleccions autonòmiques. En canvi, l’objectiu de la 2a Conferència Nacional per l’Estat propi és activar tot el moviment independentista entorn d’un Full de ruta compartit, per tots els actors, on l’ANC hi podria tenir un paper fonamental i que, a més, serviria per activar les seves assemblees de base, amb un paper molt especial per a les sectorials.

Respecte del tema de la llista cívica, també es varen constatar les diferències de plantejament. La representació de l’ANC defensava que l’objectiu de la llista cívica fa molta por als partits independentistes i pot canviar l’actual dinàmica política del Parlament. També van considerar que aquesta proposta serà suficient per tornar a reactivar una part important de les Assemblees territorials i sectorials, reconeixent que, avui, estan pràcticament sense activitat o directament inactives. Els representants de la 2a Conferència van coincidir amb la necessitat d’aquesta llista, però com una llista única i al final de tot el procés previst en el Full de ruta actualment a debat.

Des del començament, l’única proposta de la delegació de l’ANC va ser que desconvoquéssim la 2a Conferència, ens integréssim en la seva i hi aportéssim les propostes que consideréssim convenients. Al final, i davant la constatació que un dels tres representants de l’ANC ni tant sols havien llegit l’esmentat Full de ruta, la nostra delegació va demanar que ho fessin i, en tot cas, que aprofitessin tot el que consideressin interessant per incorporar-ho als documents a debatre en la seva conferència.

Malauradament, només podem dir que després de constatar la quasi nul·la predisposició de la representació de l’ANC a estudiar cap canvi en el seu plantejament, la nostra delegació va intentar deixar la porta oberta a una nova trobada, lliurant-los-hi una proposta d’acord que, potser ingènuament, crèiem i creiem possible.

28 de gener de 2023

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada