divendres, 27 de setembre del 2019

RUPTURA REPUBLICANA. Per un gran acord d'unitat democràtica i republicana




Avui s’ha fet públic el web rupturarepublicana.cat. En el manifest, redactat en català, castellà, euskera i gallec, es proposa un gran acord d’unitat democràtica i republicana que abasti totes les forces i organitzacions polítiques d’arreu de l’Estat espanyol que estiguin disposades a defensar els valors democràtics i republicans. Una unitat democràtica i republicana oberta també a tota la ciutadania que s’hi vulgui afegir. 

El manifest emplaça a totes les forces polítiques independentistes i sobiranistes de Catalunya, País Valencià, de les Illes, d’Euskal Herria, de Galícia, d’Andalusia i d’arreu de l’Estat, així com a totes aquelles forces que volen trencar definitivament amb l’anomenat règim del 78, perquè es constitueixin en una candidatura unitària que es presenti a les properes eleccions del 10-N, tant pel Congrés com pel Senat. O, com a mínim, perquè arribin a un acord estratègic que es materialitzi amb uns punts programàtics comuns i la formació d’un únic grup parlamentari.

Demanen un gran acord que defensi la democràcia, les llibertats, els drets fonamentals i el diàleg per damunt de la repressió continuada i la judicialització de la política. Un gran acord compromès amb la lluita per l’autodeterminació dels pobles, per les llibertats, per l’amnistia i per la justícia social. Un gran acord que lluiti per les Repúbliques com a única fórmula per a trencar definitivament amb l’herència del franquisme. Una candidatura que representi un vot directe contra el règim monàrquic espanyol i les oligarquies que el mantenen.

Conscients de les dificultats per aconseguir l’objectiu, consideren aquest manifest com un primer pas que caldrà anar desenvolupant, aprofundint i consolidant en els propers mesos.

Més informació i adhesions a rupturarepublicana.cat

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada