divendres, 20 de setembre del 2019

VÍDEO: Premis Joan Coromines 2019. El còmic "Terra cremada". Noves eleccions espanyoles (Darrer programa de Vull una resposta)

  Emès el dijous 19 de setembre de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Pep Ribas, president de la CAL

Joan Marc Passada, Fundació Reeixida 

Clara Àrdevol, periodista 

Josep Pedrol, economista


Davantal

Al meu país la pluja no sap ploure... deia el cantant de Xàtiva Raimon. Des del Vull una resposta volem manifestar el nostre suport i solidaritat amb els nostres compatriotes del País Valencià que han hagut de patir les conseqüències d’uns aiguats històrics. Així mateix, també per a la gent de Múrcia i Almeria, afectats per les inundacions que va provocar la gota freda del cap de setmana passat.

Finalment, s’ha produït el que molts esperaven. Pedro Sánchez ha anunciat que hi haurà noves eleccions al Congrés espanyol el 10 de novembre, després que no ha aconseguit els suports necessaris per a la investidura. En la darrera sessió de control al Congrés, el president del govern espanyol en funcions ha llençat un avís  per a navegants tot afirmant que aplicaria els articles de la Constitució "que siguin necessaris" davant de "qualsevol intent" de la Generalitat de "violentar l'Estatut d'autonomia o la Constitució", en una clara referència a l'article 155.

Com ha d’encarar l’independentisme aquestes noves eleccions espanyoles?

Com fins ara? Cadascú a la seva?

Un nou intent d’una llista unitària que fins mai ha estat possible?

Una llista unitària independentista arreu de l’Estat integrada per catalans, valencians, illencs, bascos, gallecs i qui ho vulgui?

No presentar-s’hi?

Un fet transcendental és que la sentència es farà pública abans que comenci la campanya electoral. Potser podem utilitzar aquestes  eleccions com una eina més de resposta unitària a la sentència del Suprem?

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, la CAL, va decidir donar el nom de Joan Coromines als premis que de forma anual lliura aquesta entitat. Uns premis que volen ser el reconeixement cap a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació. Al mateix temps, volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat.

Demà es compleixen dos anys del 20 de setembre de 2015.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada