dimarts, 10 de setembre del 2019

Un nou 11 de Setembre. Esperant la sentència. El Tsunami democràtic (Darrer programa, primer de la vuitena temporada, de Vull una resposta)

  Emès el dijous 5 de setembre de 2019


Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Laura Camp, Secretariat Nacional ANC

Carla Soler Secretariat Nacional ANC

Francesc Abad analista polític

Josep Cortada membre de la sectorial LGTBI de l'ANC

Davantal

Som a les portes d’un nou 11 de setembre. Diferent i controvertit, com sempre, perquè cada any el context polític i social, les prioritats i les necessitats del moviment independentista han estat, sempre diferents.

L’11 de setembre sempre ha estat una data clau. Des de 2012, les manifestacions i concentracions convocades per l’ANC han estat el punt d’inici, el punt de sortida de les campanyes i accions per aconseguir diferents objectius (el gir cap a l’independentisme de CiU; eleccions; el 9-N; l’1 d’octubre...). Sempre, abans de guanyar cadascun dels objectius, ha calgut guanyar l’11 de setembre.

Enguany, l’11-S hauria de ser l’inici de la segona etapa del procés d’independència. Després de l’11, vindrà una data clau que serà quan es faci pública la sentència del Suprem contra els presos independentistes.

Aquest dilluns, ha sorprès pràcticament a tothom l’aparició de la plataforma “Tsunami democràtic”, una iniciativa qque s’ha presentat a través de les xarxes socials i que en el seu manifest es presenten com una resposta dels ciutadans a la sentència de l’Estat espanyol. Una resposta fonamentada en la lluita no violència i la desobediència civil.

El “Tsunami” sembla nascut de les reunions que han anat mantenint les forces independentistes amb el president Puigdemont i també amb Marta Rovira i Anna Gabriel. L’independentisme de a peu ha rebut aquest “Tsunami” amb opinions per a tots els gustos, des dels que ho veuen com la iniciativa que estaven esperant per guanyar lai independència, fins als que mostren clarament el seu escepticisme i dubten que pugui tenir algun recorregut. 

Pedro Sánchez ha presentat la seva Proposta oberta per a un programa comú progressista. 370 mesures per intentar que Unides Podem faciliti la seva investidura, encara que molts diuen que en realitat és el futur programa electoral del PSOE. Dels 370 punts només un està dedicat a Catalunya on deixa ben clar el seu “no” a un referèndum perquè “trenca la societat” i ofereix un diàleg bilateral a la Generalitat dins la Constitució.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada