divendres, 13 de setembre del 2019

VÍDEO: 10 anys d'Arenys de Munt. 11 de setembre, i ara què? La resposta a la sentència (Darrer programa de Vull una resposta)

  Emès el dijous 12 de setembre de 2019
10 anys d'Arenys de Munt. 11 de setembre, i ara què?


Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Josep M. Ximenis, promotor de la consulta d'Arenys de Munt

Laura Camp, Secretariat Nacional ANC

Angels Pujols Secretariat Nacional ANC

Clara Àrdevol, periodista 

Josep Pinyol, historiador


Davantal

“En cap cas creiem ni en l'autodeterminació, ni creiem que hagi de ser la ciutadania la que dirimeixi una qüestió important com pot ser aquesta."

Aquesta frase, com podria semblar, no és d’un polític d’extrema dreta sinó que la va dir ahir Eva Granados portaveu del PSC al Parlament. Com alguns han expressat s’assembla molt i perillosament a un discurs d’Adolf Hitler quan, el 1940, va dir  “Si aquesta idea que el destí d’una nació està en mans dels seus ciutadanes no s’elimina correm un greu perill... La nació i els alts interessos no poden estar subjectes al caprici de les masses.”

Malgrat tot, ahir la gent va tornar a respondre i, un any més, va omplir els carrers de Barcelona. Sis-centes mil persones segons la Guàrdia Urbana... Més, menys...? Importa gaire? Molta, moltíssima gent no va fallar, un cop més i va exigir als polítics que es deixin de picabaralles partidistes i es posin d’acord per bastir una estratègia unitària i amb un sol objectiu: la independència.

Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea, va remarcar en el seu parlament que els motius que van portar la societat a demanar la independència continuen intactes i la fan més necessària que mai. Va posar com a exemple la consulta d’Arenys de Munt, demà en farà 10 anys. Va enviar un missatge contundent a aquells que diuen que encara no som prou i que la via unilateral és impossible. Cal fer com es va fer a Arenys de Munt,  demostrar que la ciutadania pot canviar la correlació de forces, perquè l’Estat espanyol “té peus de fang” i ocupant espais de poder se’l pot fer caure.

13 de setembre de 2009. Deu anys. “On tot va començar” o..., en paraules del nostre convidat d’avui “D’Arenys de Munt al cel”

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada