divendres, 22 de novembre del 2019

VÍDEO: Nou sondeig del CEO. Judici al president de la Generalitat. Informe d'Amnistia Internacional


Presenta: Jaume Marfany 
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Maria Vidal, politòloga

Ariadna Benet, consultora de sostenibilitat

Jordi Domingo advocat, coordinador de l'advocacia de Catalunya

Guillem López,  jurista

Davantal

“Em podeu condemnar, però no canviareu la legitimitat dels que em van escollir. Em podeu condemnar, però no canviareu la voluntat del poble de Catalunya. Em podeu condemnar, però no canviareu el destí d’aquest país.” Fermes paraules del Molt Honorable president de la Generalitat Joaquim Torra que, com molt bé havia advertit, no va anar al judici a defensar-se de res, sinó a fer front i a denunciar les injustícies i la repressió de l’Estat espanyol. 


Dimarts passat, Amnistia Internacional va fer públic el seu informe sobre la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics catalans.

En el seu informe, argumenta que el Tribunal Suprem ha fet una interpretació excessivament àmplia i perillosa de delicte de sedició i exigeix l’alliberament immediat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i l’anul·lació de la seva condemna. També han alertat sobre el fet que la sentència podria “obrir la porta en el futur a una més gran criminalització dels actes directament relacionats amb l’exercici pacífic dels drets a la llibertat d’expressió i de reunió pacífica”. 

L’informe conclou que la comunitat internacional hauria d’estar preocupada per la sentència i ha recordat que Amnistia Internacional no només en fa denúncia pública, sinó que a partir d’ara iniciarà un seguit d’accions perquè la seva resolució es posi en pràctica.

Quina serà la transcendència que tindrà aquest informe? Si, com ha afirmat l’Organització de Defensa dels Drets Humans, en fa campanya per denunciar l’Estat espanyol, la repercussió internacional pot ser important i també la pot tenir en compte, quan arribi el moment, el Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Segons les dades del sondatge del Centre d’Estudis Opinió, el 57,3% dels ciutadans de la resta de l’Estat espanyol és contrari a un referèndum i només un 29,8% el defensa. En canvi, a Catalunya els partidaris de celebrar-lo són el 70% i els contraris en són el 21,6%.

De vegades em pregunto on és aquest 29,8% de ciutadans de l'Estat espanyol que afirmen defensar el referèndum a Catalunya...

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada