dissabte, 2 de novembre del 2019

VÍDEO: La sentència. Els drets fonamentals. La lluita no violenta. L'acampada dels joves a la plaça Universitat (Darrer programa de Vull una resposta)


Presenta: Jaume Marfany i Clara Ardèvol
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

David Casellas, advocat.  

Àngels Pujol, membre del SN de l'ANC

Gerard Sesè, periodista republica.cat

Pau Mateo, estudiant Ciències Polítiques UPF

Davantal 

El 23 d’abril de 2014 es va inaugurar oficialment El Punt Avui TV, amb l’estrena de l’espai estrella de la cadena “L’illa de Robinson”. La setmana passada, el divendres 25 d’octubre, el Punt Avui aturava les seves emissions, segons el comunicat emès pel consell d’administració de l’empresa “per respondre a la necessitat de reordenar el grup de comunicació per poder fer front al context econòmic actual.

El nostre suport i reconeixement a tota la bona feina feta durant aquests cinc anys per tot l’equip del Punt Avui TV i, especialment, per l’equip del programa l’Illa de Robinson. Us trobarem a faltar!

Les diferents respostes a la sentència han comportat, a banda dels ferits per la violència policial, més de 200 detinguts i 28 empresonats. La majoria provenen dels jutjats d’instrucció de Barcelona, però també n’hi ha d’altres municipis i de poblacions petites. Gairebé tots els empresonaments responen a atestats molt genèrics de la policia espanyola i dels Mossos d’Esquadra, tant que en una de les interlocutòries un jutge diu que ‘no és estrany que en la seva redacció s’hagi utilitzat una mateixa plantilla per a facilitar-ne la confecció’. Alguns dels familiars dels empresonats han denunciat maltractaments i violència policial en el moment de la detenció i també després.

L’Assemblea Nacional Catalana ha començat una consulta a tots els seus associats sobre quin ha de ser el paper dels partits independentistes al Congrés espanyol. L’ANC proposa que l’acció política dels partits independentistes a les Cortes passi de manera indispensable per configurar un front de bloqueig a la governabilitat de l’Estat, atenent a tres punts irrenunciables: Aturar la repressió. Llibertat per a tots els empresonats i exiliats i autodeterminació. També, pel que fa a aquells acords que es van establir a nivell municipal, comarcal i a la diputació de Barcelona amb un partit del bloc del 155, exigeixen el trencament d’aquests acords.  

Em parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada