dilluns, 11 de novembre del 2019

VÍDEO: Poetes i Músics per la República. 5 anys del 9-N. El Tsunami i les eleccions del 10.N (Darrer programa de Vull una resposta)


Presenta: Jaume Marfany i Clara Ardèvol
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Eduard Casas Poetes i músics per la República

Teresa Tarrida Poetes i músics per la República

Natàlia Esteve advocada

Adrià Alsina periodista i politòleg

Davantal


Diumenge 9 de novembre de 2014. Són les 9 del matí. Els col·legis electorals romanen, encara, tancats. Des de fa més d’una hora una munió de gent s’espera a fora. En els seus rostres es reflecteix la il·lusió, el nerviosisme i, per damunt de tot, el convenciment. No hi ha gens de por. La gent xerra, fa bromes, riu... Hi ha les primeres abraçades (avui serà un dia d’abraçades). Per fi, puntualment, s’obren les portes i els primers votants entren al col·legi. Aplaudiments per tot arreu. Des de les meses, des del carrer, entre els propis votants.

De res els han valgut les prohibicions, les amenaces constants al Govern i al President, als directors d’Institut, als funcionaris, als voluntaris, al poble en general. De res els ha valgut que tinguem menys meses electorals i que els col·legis no siguin els habituals i que, a més, es trobin molt allunyats dels llocs de residència. De res els serveixen les denúncies de darrera hora i el reguitzell d’amenaces continuades durant tota la jornada de participació. El poble fa cues davant les urnes. El poble ha decidit que vol votar!

Aquell diumenge 9 de novembre de 2014, més de 2 milions tres-cents mil catalans i catalanes vam fer evident davant del món sencer que ja no obeíem l’Estat espanyol.  Nosaltres, la força de la gent, actors principals d’aquesta autèntica revolució pacífica i democràtica, el 9 de novembre vam fer el primer gran acte de sobirania. La primera gran acció der desobediència civil.

Avui, cinc anys després, el 9 de novembre coincideix amb la jornada de reflexió per les eleccions espanyoles del 10-N i la lluita continua. El Tsunami democràtic ha convocat a la plaça Catalunya de Barcelona per exigir a l’Estat que reflexioni.

Una acció convocada només per al dia 9 perquè, tal com explica en el seu comunicat, “El dia 10, el Tsunami defensa l’exercici del dret a vot, com la resta de drets fonamentals. Les urnes no fan por, tot el contrari: és el que reclama la majoria de la població catalana. Més urnes. Més democràcia.”

En parlem tot seguit amb les nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada