diumenge, 13 de gener del 2019

VÍDEO: Nou curs polític. Judicis i pressupostos (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 10 de gener de 2019

Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Dolors  Feliu, jurista, membre del Col·lectiu Praga
Francesc Abad, analista polític
Josep Pinyol, historiador
Jaume Marfany, activista i vicepresident de la CAL

Després de la pausa de les vacances de Nadal, recuperem les rutines. Encetem el 2019 i obrim un nou curs polític, marcat pel judici sobre l’1 d’octubre. Aquest serà un any judicial. Tot fa preveure que parlarem, i molt, de tribunals. Esperem també poder parlar de justícia i de llibertat. Llibertat política, de pensament, d’opinió i d’expressió. 

Però alguns moviments semblen allunyats d’aquests propòsits. L’acord del PP i Ciutadans amb Vox per governar a Andalusia sembla que ens retorna a una Espanya en blanc i negre. Quins efectes tindrà aquest pacte? Caldrà analitzar-ho. Perquè enguany serà també un any electoral, amb municipals i europees el proper mes de maig. Identificar on se situa cada formació i quines propostes presenta pot determinar el rumb de molts projectes. És a dir, veure com afronten els problemes i eviten que les esferes judicials resolguin allò que ha de solucionar la política. 

Esperem que al Vull Una Resposta trobem, cada setmana, les paraules, les crítiques i les reflexions més encertades per analitzar amb serenitat el que passa a casa nostra. Intentarem, com sempre, resoldre aquells interrogants que encara no tenen una resposta clara. Com deia Manuel de Pedrolo que “allò que no s’expressa, no existeix”. 

De seguida, ens hi posem. Som-hi. Comencem

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada