divendres, 18 de desembre del 2020

"La vida promesa" amb Enric Larreula. El Suprem ordena repetir el judici contra Otegi. El Parlament demanarà l'Amnistia

 

Vull una resposta. 9a temporada. Emès el 17 de desembre de 2020 per ETV Llobregat i Terramar-Garraf

Convidats

Enric Larreula,  escriptor, professor universitari i il·lustrador. Autor de gran quantitat de llibres. Contes, novel·la, assaig, teatre i també narrativa infantil. Recentment ha publicat "La vida promesa", la història d'una utopia. 

Francesc Abad, analista polític

Gabriel Ginebra, creador del #ManagingIncompetence, Gestió de la Incompetència, Conferenciant i Coach i pare de 7 fills, que encara viuen tots a casa

Davantal

Avui és el darrer Vull una resposta de l’any. És com una tradició que en aquestes dates tothom comenci a fer els seus propòsits i desitjos de cara al nou any que som a punt d’encetar.

Tinc un bon amic i company de lluita amb qui vam coincidir en el SN de l’ANC i amb qui, a partir de 2015, hem continuat treballant pels mateixos objectius en àmbits diferents, però, complementaris. Des dels nostres anys a l’Assemblea hem parlat moltes vegades, entre nosaltres, però també amb altres companys de quins serien els acords de mínims que haurien de permetre una confluència independentista.

Uns punts que fossin una proposta de mínims en què el moviment independentista (partits, entitats, la ciutadania...) podríem arribar a estar-hi d’acord i començar a treballar plegats, d’una vegada per totes.

No sentireu res de nou, si més no per a aquells que sempre ens hem mogut en aquesta línia. Des del Vull una resposta ens proposem per a l’any 2021 treballar per fer possibles aquests punts...

.- El nostre objectiu és la independència i la República Catalana.  

.- Denunciem que l’Estat Espanyol ens tracta com a una colònia i això ens legitima a independitzar-nos.

.- Cal constituir tan a nivell local com de país, les màximes estructures republicanes, civils i institucionals, com a fonaments de la propera República.

.-L’ única manera de proclamar la República, és fer-ho amb un acte de ruptura clara i unilateral reivindicant l’esperit de 1-O, i de la Declaració del 27-O i la seva legitimitat.

.-Cal exercir la unitat independentista... dels que la vulguin, sobrepassant la posició dels partits. La unitat es fa realitat definint una estratègia compartida entre tots els que la vulguin, tan a nivell local com de país. Aquesta estratègia és incompatible, localment i nacionalment, amb cap partit del 155.

.-Cal impulsar la inscripció i l’acció del Consell per la República.

Enric Larreula, el nostre convidat d’avui, creu que la utopia és necessària, Avui, al Vull una resposta, en parlarem to seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana l’extraiem del llibre de l’Enric Larreula, “La vida promesa”

“Que l’única llei que hi hagi en la nostra comunitat sigui la llei de la justícia, de l’amor i de la llibertat.”

Avui, un any més, com venim fent des del 2017, us deixarem amb el Poema de Nadal de Roc Casagran perquè un dia més, un any més, un programa més, marxarem amb el pensament posat en tota la nostra gent. Dani Gallardo, condemnat a 4 anys i mig de presó, les més de 2.500 persones que pateixen la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Que passeu el millor Nadal possible. Cuideu-vos molt i, com sempre, que tingueu molt bona feina! 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada