dimarts, 18 d’octubre del 2022

"Ànima de sal" amb Jordi Sedó. Erramesdé, un programa divulgatiu de la ciència i la tecnologia de casa nostra

Convidats:

Jordi Sedó filòleg, mestre, escriptor. Autor del llibre "Ànima de sal"

Amadeu Alemany, guionista, escriptor, director “La República Santboiana” i director del programa erramesdé

Davantal

Aquest cap de setmana, ha tingut lloc a la plaça Catalunya de Barcelona l’inici de la campanya “Denúncia de la Causa General contra l’independentisme” promoguda per l’ANC.

Entre dissabte i diumenge, a més de l’acampada simbòlica, han tingut lloc diversos actes: taules rodones, intervencions dels mateixos represaliats i les famílies, parlaments de defenses i projeccions de vídeos sobre la repressió espanyola, entre d’altres. També es va presentar la petició perquè el Parlament creï una comissió d’investigació sobre l’amplitud i l’abast de la causa general de la justícia espanyola contra el moviment independentista. L’objectiu final és fer arribar l’informe de la comissió al Consell d’Europa.

Amb aquesta acció, l’Assemblea vol fer visibles els centenars d’encausats -alguns pendents de judici i altres ja jutjats- que formen part dels més de quatre mil represaliats per la macrocausa contra l’independentisme. Molts d’ells són joves que no s’han sentit amb prou suport dels partits independentistes ni de la pròpia societat catalana.

En el programa d’avui farem dues entrevistes. La primera, a l’escriptor Jordi Sedó, que darrerament ha publicat la novel·la “Ànima de sal”, un relat intimista, un viatge cap a l’interior d’un mateix i un al·legat contra la guerra i el militarisme amb la guerra sempre en un segon pla.

A la segona, conversarem amb Amadeu Alemany sobre un nou programa d’aquesta casa, Erramesdé, que vol fer divulgació i al mateix temps entretenir l’espectador acostant-lo a la ciència i la tecnologia de manera planera i entenedora.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana del militar i president nord-americà Dwight Eisenhower

Odio la guerra. Només un soldat que l’ha viscuda és l’únic que ha pogut veure la seva brutalitat. La seva inutilitat, la seva estupidesa.

Marxem amb el pensament posat en la nostra gent, que és tota la que pateix la repressió, la presó i l’exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada