dimecres, 29 de març del 2023

Valoració de la Conferència Nacional del Moviment Civil Independentista. Es reprén la campanya "Nosaltres acusem". Les declaracions de Marta Rovira

Vull una resposta. 11a temporada. Emès el 27 de març de 2023 per ETV Llobregat i TDT Terramar Penedès


Convidats

Josep Lluís Rodríguez, Coordinador d’Incidència Política de l'ANC

Víctor Cucurull, historiador

Avui i demà, tindrà lloc als jutjats de Girona el judici contra la Sandra, en Lluís, la Berta i l’Òscar. Els acusen de tallar les vies del TGV i d’arriar la bandera espanyola a la delegació del govern espanyol , en el marc de les accions del primer aniversari de l’1 d’octubre de 2017. L’acusació formada pel ministeri fiscal i l’Advocacia de l’Estat ,que representa Adif i Renfe,  els demana penes de 4 anys de presó per a cadascun i 78.000 euros entre multes i responsabilitat civil.

El 16 de gener de 2019, el Gironès, el Moianès, la Selva i l’Empordà es va despertar amb una operació executada per la Policia Nacional que va detenir 16 activistes polítics i sindicals, entre ells, els alcaldes de Verges i de Celrà . Posteriorment, els Mossos d’Esquadra van investigar i imputar a dues persones. En total 16 detencions i 21 imputacions en la macrocausa policial per les mobilitzacions durant l’1-O del 2018 a Girona.

Segons escriu el periodista Quico Sallés “La instrucció del cas ha passat d’empaitar 21 independentistes a reduir la llista a només quatre acusats. De fet, el cas s’ha allargat en el temps i escurçat en acusats perquè respecte d’alguns dels 21 investigats la policia no ha pogut acreditar ni tan sols que eren a la protesta. El sumari inclou fins i tot una ordre del jutge instructor perquè la policia espanyola fes un altre peritatge, per la baixa qualitat de les imatges que havia aportat i que feia impossible assegurar la participació dels investigats en el tall. Val a dir que els investigadors van treure les imatges de comparació de les xarxes socials amb molt mala qualitat.”

Ara que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, ens diu que el referèndum de l’1 d’octubre no va saber connectar amb gran part de la ciutadania i que no va tenir "prou legitimitat interna”. Ara que l’ANC sembla recuperar la campanya “Nosaltres acusem”, seria bo recordar que avui, més de cinc anys després de l’1 d’octubre, es manté la repressió judicial, policial, política i mediàtica contra el moviment independentista i tenir ben present que un dia vam dir a tots els represaliats “Mai no caminaràs sol”.

En el programa d’avui tindrem com a convidat en Josep Lluís Rodríguez, Coordinador Incidència Política de l'ANC i coneixerem la valoració que en fa l’Assemblea de la Conferència Nacional del Moviment Cívic Independentista.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana se li atribueix a Pancho Villa:, un dels líders de la Revolució Mexicana:

No és que hàgim perdut... és que encara no hem guanyat.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada